HomeHL-CultureΣε ΠΑΓΝΗ και Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας το «Διαβάζω για τους άλλους»

Σε ΠΑΓΝΗ και Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας το «Διαβάζω για τους άλλους»

Νέες δράσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με νέες δράσεις και σημαντικές συνεργασίες ξεκινάει και φέτος το πλούσιο εθελοντικό του έργο το Δίκτυο «Διαβάζω για τους άλλους» στο Ηράκλειο συνεχίζοντας για τρίτη συνεχή χρονιά την άοκνη προσπάθεια στήριξης των ανθρώπων που έχουν ανάγκη από τις υπηρεσίες του.

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή της Ογκολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, κ. Δ. Μαυρουδή, εκπαιδευμένοι εθελοντές της Ομάδας Ηλικιωμένων του Δικτύου ξεκινούν πιλοτικά ένα πρόγραμμα θεραπευτικών αναγνώσεων σε ομάδες ασθενών, με στόχο το πρόγραμμα αυτό να αναπτυχθεί σταδιακά και σε εξατομικευμένες αναγνώσεις σε ασθενείς της κλινικής.

Παράλληλα, ξεκινούν αναγνώσεις στα 10 Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου (πρώην ΚΑΠΗ), σε συνεργασία με το Δήμο Ηρακλείου και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, ενώ συνεχίζονται σταθερά οι αναγνώσεις σε 6 μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Ηράκλειο και Γούβες (Πτωχοκομείο, Ίριδα, Ηλιακτίδα, Ηρα 1, Ηρα 2, Φροντίδα Hjem), όπου η εμπειρία των προηγούμενων ετών δείχνει πόσο ευεργετική είναι η προσφορά των εθελοντών σε ανθρώπους που αδυνατούν να διαβάσουν οι ίδιοι το αγαπημένο τους βιβλίο.

dgta_1hekphlik_021115_2

Με αφορμή την επέκταση των δράσεων της Ομάδας Ηλικιωμένων, το Δίκτυο απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στην εκπαίδευση νέων εθελοντών που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2017, στέλνοντας μήνυμα στο e-mail: [email protected].

Με τη δύναμη των εθελοντών συνεχίζονται επίσης οι ηχογραφήσεις  λογοτεχνικών, εκπαιδευτικών και άλλων βιβλίων από την Ομάδα Ηχογραφήσεων με σκοπό τον εμπλουτισμό της ακουστικής βιβλιοθήκης. Για αυτό το σκοπό είναι πάντα ευπρόσδεκτη η συνεργασία με studio ηχογράφησης, ηχολήπτες και εθελοντές αναγνώστες. E-mail επικοινωνίας: [email protected].

Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν και οι εβδομαδιαίες δράσεις του Δικτύου «Διαβάζω για τους άλλους» στη Στέγη Αρρένων Ηρακλείου, τη Στέγη Θηλέων Πόρου και το Κέντρο Στήριξης Ηρακλείου των Παιδικών Χωριών SOS από την Ομάδα Παιδιών του Δικτύου. Οι εκπαιδεύσεις νέων εθελοντών της Ομάδας θα ανακοινωθούν σύντομα και θα περιλαμβάνουν καθοδήγηση  από ειδικούς εκπαιδευτές και ψυχολόγους της ομάδας, για την καλύτερη προσέγγιση των παιδιών. E-mail επικοινωνίας: [email protected].

Διαφήμιση
Διαφήμιση