HomeΕΛΛΑΔΑΈκκληση Αλιβιζάτου για μεγάλη συμμετοχή στις αυριανές εκλογές

Έκκληση Αλιβιζάτου για μεγάλη συμμετοχή στις αυριανές εκλογές

Η μεγάλη προσέλευση θα συμβάλει στην επιτυχία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μήνυμα προς τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία της Κυριακής για την εκλογή του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, απευθύνει μέσω του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος.

«Η μεγάλη προσέλευση είναι αυτό που θα συμβάλει στην επιτυχία του εγχειρήματος. Αν την πετύχουμε, όλα στη συνέχεια διευκολύνονται», δηλώνει λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, αύριο το πρωί.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αλιβιζάτος άμεσος σκοπός του εγχειρήματος είναι η αποκατάσταση της ενότητας του χώρου. «Η ενότητα από μόνη της δεν φτάνει. Αν ο νέος επικεφαλής και ο νέος φορέας δεν αρθρώσουν καινοτόμο πολιτικό λόγο, με απήχηση στον κόσμο, η ενότητα θα αποδειχθεί παροδική», υπογραμμίζει.

Εξηγεί ακόμη ότι ένας από τους κυριότερους λόγους που προκρίθηκε η συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη ηγεσίας είναι η κινητοποίηση του κόσμου, ενώ δεν κρύβει το βάρος που αισθάνεται για την επιτυχία της εκλογικής διαδικασίας.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος δηλώνει ότι μετά την εκλογή αρχηγού η ευθύνη θα ανήκει σ ΄ αυτόν να προχωρήσει με το δικό του στίγμα τις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα και ο ίδιος θα συμβάλλει ως απλό μέλος.

Απαντώντας σε ερώτημα για το ποιες διασφαλίσεις έχει προβλέψει ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά στην αυριανή ψηφοφορία και να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις τόσο για τη διαδικασία όσο και για το αποτέλεσμα ο κ. Αλιβιζάτος σημειώνει:

Πρώτα απ’ όλα, έχουμε εξασφαλίσει την ηλεκτρονική διασύνδεση των 1.000 περίπου εκλογικών τμημάτων. Είναι η σπουδαιότερη εγγύηση, διότι μόνον έτσι αποτρέπονται οι διπλοψηφίες. Από εκεί και πέρα, ιδρύσαμε εκλογικά τμήματα μόνον εκεί όπου εξασφαλίσαμε την παρουσία εκπροσώπων τριών τουλάχιστον -δυο μόνο κατ’ εξαίρεση- υποψηφίων.

Όσο για την καταμέτρηση, θα είναι ηλεκτρονική και, επομένως, τα περιθώρια λαθών έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Αν δεν υπάρξει σασπένς, υπολογίζω να έχουμε τα πλήρη αποτελέσματα το αργότερα ως τις 11 το βράδυ της Κυριακής. Nα σημειώσω τέλος ότι μπορεί κανείς να ψηφίσει σε όποιο εκλογικό τμήμα διευκολύνεται, από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ (στην Αθήνα, λόγω Μαραθωνίου, η ψηφοφορία θα παραταθεί ως τις 9 το βράδυ) και ότι για να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο, δηλαδή στις 19 Νοεμβρίου, θα πρέπει απαραιτήτως να ψηφίσει στον πρώτο.

Χάρτης με σημειωμένα τα εκλογικά τμήματα είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Επιτροπής μας (www.dpekloges.gr) και οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για κάθε πληροφορία στον αριθμό 4895000.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση