HomeΓΝΩΜΕΣTent Cruise Τerminal στο Λιμάνι Ηρακλείου

Tent Cruise Τerminal στο Λιμάνι Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Ιωάννη Μπρα

Με Χαρά μάθαμε από τα μέσα για τα εγκαίνια του νέου tent terminal  που σχεδιάστηκε, παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε από τις εταιρείες  κρουαζιέρας το 2013 κατασκευάστηκε τώρα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η επένδυση που είχε σχεδιαστεί και πρακτικά ακυρωθεί το 2010 από την υπαναχώρηση του ανάδοχου λόγο παρέλευσης  ενός χρόνου από την μη υπογραφή της σύμβασης από το 2009, ότι το συγκεκριμένο έργο μικρουποδομών πραγματοποιήθηκε.

Είναι επίσης σημαντικό ότι μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία του λιμένα του Ηρακλείου ως αφετηρία κρουαζιέρας για την εταιρεία Costa Crociere που  μετέφερε πάνω από 130.000 επιβάτες homeport από το 2012-2014 με ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο ενεργητικό για τον γρηγορότερο χρόνο που χρειάζονταν οι επιβάτες από την ώρα προσγείωσης στο αεροδρόμιο μέχρι την σκάλα του πλοίου με όλες τις διαδικασίες ασφαλείας, έγιναν 4 αφιξο-αναχωρήσεις επιβατών από αυτές τις νέες εγκαταστάσεις.

Ελπίζω  ο ΟΛΗ να αξιοποιήσει την δυναμική και τα 360 έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στο λιμάνι σε όφελος της ανάπτυξης της κρουαζιέρας συνολικότερα.

Η διαδικασίες terminaless homeporting που είχαν εφαρμοστεί μαζί με την εταιρεία τότε και δεν είχαν κοστίσει τίποτα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό καλής πρακτικής και στο μέλλον.

Ας ελπίσουμε ο προορισμός Ηράκλειο να βρει την δυναμική και την αναγνώριση που της αξίζει για το καλό όλων…

Διαφήμιση
Διαφήμιση