HomeΚΡΗΤΗΣτο επίκεντρο ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα – Οι προτάσεις του Δήμου

Στο επίκεντρο ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα – Οι προτάσεις του Δήμου

Με τον δήμαρχο Ηρακλείου συναντήθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη υποδέχτηκε στο γραφείο του στη Λότζια ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το απόγευμα της Παρασκευής 10 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Δημοτικής Περιουσίας Στέλα Αρχοντάκη. Συζητήθηκε, κυρίως, ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα, για τον οποίο από πλευράς δημοτικής αρχής έγιναν στον Υπουργό ορισμένες προτάσεις.

Μεταξύ άλλων προτάθηκε:

–           Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να ενταχθούν στο νέο νόμο, ανεξαρτήτως εξ΄ αδιαιρέτου ιδιοκτησίας (ως κάτοχοι ή νομείς).

–           Τα πρόστιμα διατήρησης και ανέγερσης που έχουν επιβληθεί έως τις 03-11-2017 (ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου), να βεβαιωθούν με την αναλογία που είχαν έως τότε (50%  στους Δήμους και 50% στο Πράσινο Ταμείο) και όχι με την καινούργια (25% στους Δήμους, 25% στο Παρατηρητήριο και 50% στο Πράσινο Ταμείο).

–           Να ενισχυθεί η στελέχωση των Υπηρεσιών Δόμησης.

–           Να χρηματοδοτηθεί η σύνταξη στατικών μελετών για τις σχολικές μονάδες.

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και ο Υπουργός τόνισε ότι οι προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου είναι προς τη θετική κατεύθυνση και θα εξεταστούν. ‘

Διαφήμιση
Διαφήμιση