HomeΕΛΛΑΔΑΒουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζουν το έργο των αστυνομικών στη Βουλή

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκθειάζουν το έργο των αστυνομικών στη Βουλή

Πώς αλλάζουν οι καιροί...

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είναι σίγουρα συχνό φαινόμενο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτουν ερωτήσεις στη Βουλή υπέρ των αιτημάτων των αστυνομικών εκθειάζοντας μάλιστα τις επιτυχίες τους. Πόσο μάλλον μετά τη βροχή κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και επί “πρώτης φοράς Αριστερά” από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι στηλίτευαν περιστατικά “αστυνομικών αυθαιρεσιών και καταστολής”. Προφανώς οι καιροί αλλάζουν και στο πλαίσιο αυτό χθες κατατέθηκε ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με τη δωρεάν μετακίνηση του ένστολου προσωπικού με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με αφορμή την εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Οπως σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές Μαρία Αυλωνίτου, Απόστολος Καραναστάσης και Παναγιώτα Κοζομπόλη Αμανατίδη, “δεδομένης της σοβαρής μισθολογικής μείωσης την οποία έχουν υποστεί οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί τα τελευταία χρόνια, δεδομένου του γεγονότος ότι οι άνθρωποι αυτοί επιτελούν ένα κρίσιμο έργο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, δεδομένων των πρόσφατων επιτυχιών που έχουν σημειώσει τους τελευταίους μήνες, λειτουργώντας υπό αντίξοες συνθήκες και δεδομένου του γεγονότος ότι αυτοί οι κρατικοί υπάλληλοι βρίσκονται από τον κανονισμό τους πάντα σε υπηρεσία, η εξασφάλιση της ελεύθερης μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα αποτελούσε όχι μόνο ουσιαστικό μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και πρακτικό μέτρο ενίσχυσης της αποτελεσματικότητάς τους.

Χθες επίσης 26 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, με την οποία ζητούν να τροποποιηθεί η διάταξη που προβλέπει ελάχιστο ύψος 1,70μ. για τις γυναίκες υποψήφιες αστυνομικών σχολών και να αντικατασταθεί με νέο όριο που θα λαμβάνει υπόψη το μέσο ανάστημα των νέων Ελληνίδων.

Για να μην υπάρχει διακριτική μεταχείριση εις βάρος γυναικών υποψηφίων αστυνομικών σχολών οι κυβερνητικοί βουλευτές θεωρούν επιβεβλημένη την αναθεώρηση προς τα κάτω του συγκεκριμένου ορίου. “Είναι γνωστό με βάση τα διδάγματα της κοινής πείρας, αλλά και τα πορίσματα της επιστήμης ότι το μέσο ανάστημα των γυναικών είναι χαμηλότερο από αυτό των ανδρών. Σύμφωνα δε με μελέτη της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (2003) το μέσο ύψος των κοριτσιών ηλικίας 0-18 ετών (2000-2001) στην Ελλάδα είναι 1,63 μ. ενώ των αγοριών είναι 1,77μ. Το όριο αναστήματος 1,70μ., το διαθέτουν μόνο το 19% των γυναικών. Συνεπώς η διάταξη που θέτει ως όριο το ύψος 1,70μ. συνιστά αποκλεισμό του 81% των γυναικών”.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση