HomeΕΛΛΑΔΑΟργισμένη η Άγκυρα με την άδεια στον Κουφοντίνα

Οργισμένη η Άγκυρα με την άδεια στον Κουφοντίνα

«Επίδειξη ανοχής σε ένα αιμοδιψή τρομοκράτη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη η δυσαρέσκεια για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα και από την πλευρά της Τουρκίας. Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για «μεγάλη απογοήτευση».

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Πληροφορηθήκαμε με μεγάλη απογοήτευση πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο δεύτερος τη τάξη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν που καταδικάστηκε σε ισόβια για την δολοφονία του Τσετίν Γκοργκιού, το ακόλουθου Τύπου της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα το 1991 και για την απόπειρα δολοφονίας το Ντενίζ Μπολούκμπασι συμβούλου της Τουρκικής πρεσβείας το 1991 και για συμμετοχή στην δολοφονία του Χαλούκ Σιπαχίογλου, συμβούλου της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα το 1994, αφέθηκε από την φυλακή για διάστημα δύο ημερών.

Δεν είναι δυνατόν να κατανοήσουμε πως ένας τρομοκράτης που επανειλημμένα πήρε ζωές διπλωματών μας λαμβάνει την δυνατότητα να απολαύσει τέτοιας συμφωνίας. Η επίδειξη ανοχής σε ένα αιμοδιψή τρομοκράτη κατά αυτόν τον τρόπο είναι μια καταφανή ασέβεια στην μνήμη των διπλωματών μας που μαρτύρησαν».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση