HomeHL-GreeceΑπίστευτος Μουζάλας για το προσφυγικό: Υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στο 2015 – Θα δούμε τι θα κάνουμε…

Απίστευτος Μουζάλας για το προσφυγικό: Υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στο 2015 – Θα δούμε τι θα κάνουμε…

Την ώρα που τα νησιά ασφυκτιούν από τους μετανάστες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονο προβληματισμό για την εκτροπή που παρουσιάζει η μεταναστευτική ροή εξέφρασε ο κ. Γιάννης Μουζάλας αν και ο ίδιος έχε κλείσει δύο χρόνια στο αρμόδιο υπουργείο και θα όφειλε να είχε δημιουργήσει συνθήκες που δεν επιτρέπουν αιφνιδιασμούς.

Ενόψει της χειμερινής περιόδου που αναμένεται να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα hot spots του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και την κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ο κ. Μουζάλας έσπευσε να υποστηρίξει πως από τις 20 Αυγούστου ξεκίνησε η αύξηση της μεταναστευτικής ροής προς την Λέσβο, Χίο και Σάμο.

«Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν» δήλωσε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Λυκούδη για να προσθέσει «έχουμε έναν υπερπληθυσμό που υπερβαίνει τα ανεκτά όρια. Είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε αν όμως οι ροές διπλασιαστούν θα πρέπει να το ξαναδούμε. Το νερό έχει μπει στα αυλάκι αλλά θα ξεχειλίσει αν η βροχή δυναμώσει». Ο ίδιος, δε, άφησε «ανοικτό» το ενδεχόμενο επανάληψης των δραματικών συνθηκών που επικράτησαν το 2015 λέγοντας πως: «Αν έχουμε ένα νέο 2015 -που δεν θα έχουμε- θα δούμε τι θα κάνουμε».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση