HomeΓΝΩΜΕΣΝ. Αντωνακάκης : “Είναι ο σταθμός κρουαζιέρας που εγκαινιάζεται αυτός που αξίζει για το λιμάνι του Ηρακλείου;”

Ν. Αντωνακάκης : “Είναι ο σταθμός κρουαζιέρας που εγκαινιάζεται αυτός που αξίζει για το λιμάνι του Ηρακλείου;”

Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού κρουαζιέρας, στο λιμάνι την Παρασκευή 10 του μήνα στα πλαίσια της προσπάθειας του ΟΛΗ για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες της κρουαζιέρας ο πρώην Αντιπρόεδρος του Οργανισμού λιμένος Ηρακλείου ,Νίκος Αντωνακάκης επισημαίνει τα εξής:

“Συγχαίρουμε την Διοίκηση του ΟΛΗ για την πρωτοβουλία της να επεκτείνει –εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις που είχαν κατασκευαστεί από προηγούμενες διοικήσεις για την στοιχειώδη εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας.

Με την ευκαιρία όμως αυτή μας γεννούνται μερικά εύλογα ερωτήματα τα οποία οφείλουμε να διατυπώσουμε

-Είναι ο σταθμός κρουαζιέρας που εγκαινιάζεται με τόση επισημότητα από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Λιμενικής πολιτικής, αυτός που αξίζει για το λιμάνι του Ηρακλείου ?

-Είναι ο σταθμός αυτός που προβλέψαμε και εντάξαμε στο ΜΑΣΤΕΡ ΠΛΑΝ και το Στρατηγικό και επιχειρησιακό Σχέδιο του Λιμένος Ηρακλείου σαν Διοίκηση του ΟΛΗ από 2004 εως 2009 ?

-Είναι ο σταθμός με σταθερούς υπερυψωμένους διαδρόμους προσέγγισης και κινητούς διαδρόμους με φυσούνες για την ασφαλή και προστατευμένη από τις καιρικές συνθήκες από- επιβίβαση των επιβατών κρουαζιέρας , που είχαμε δημοπρατήσει από το έτος 2008 ?

Δυστυχώς η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα η απάντηση είναι αρνητική΄.

Και όμως είχαμε φτάσει μέχρι την υπογραφή της συμβάσης με τις εταιρίες που είχαν προεπιλεγεί με δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό που δυστυχώς εγκαταλείφθηκε από τις επόμενες Διοικήσεις

Ανεξάρτητα πάντως από τα παραπάνω συγχαίρουμε την Διοίκηση του ΟΛΗ για την ενέργεια της αυτή και την προτρέπουμε έστω καθυστερημένα να προχωρήσει αυτο που πραγματικά αξίζει το Λιμάνι του Ηρακλείου και οι επισκέπτες που τιμούν την πόλη μας και την Κρήτη για να μπορέσει η κρουαζιέρα να κινηθεί με μεγαλύτερο θετικό πρόσημο .

Το Μάστερ Πλαν το Στρατηγικό Επιχειρησιακό Σχέδιο οι μελέτες και οι προκηρύξεις των διαγωνισμών βρίσκονται στα αρχεία των υπηρεσιών του ΟΛΗ .

Μπορούν να τα αναζητήσουν”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση