Συρρέουν το τελευταίο διάστημα οι Ηρακλειώτες στα φαρμακεία της πόλης προκειμένου να εμβολιαστούν για την εποχική γρίπη, αλλά και για την ιλαρά.

Η ζήτηση του αντιγριπικού εμβολίου φέτος από μεγάλη μερίδα πολιτών παρουσιάζει ραγδαία αύξηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, λόγω και της ανησυχίας, που έχει προκληθεί μετά τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας.

Η σωστή ενημέρωση από την πλευρά των φαρμακοποιών σε συνδυασμό με το φόβο για την μετάδοση της ιλαράς, συνετέλεσαν ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί και να σπεύσει να εμβολιαστεί εγκαίρως για την εποχική γρίπη.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδυλάκης, το ποσοστό των πολιτών, που έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα, παρουσιάζει αύξηση μεγαλύτερη του 20% σε σχέση με πέρυσι.

“Πολύς περισσότερος κόσμος έχει εμβολιαστεί φέτος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Η καμπάνια που έγινε το προηγούμενο διάστημα έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό, όπως επίσης και το θέμα που έχει προκύψει με την ιλαρά. Ο κόσμος ανησύχησε και απευθύνθηκε στους φαρμακοποιούς για να ενημερωθεί. Έτσι μαζί με το θέμα αυτό προωθήθηκε και ο αντιγριπικός εμβολιασμός και μεγάλη μερίδα του κόσμου έχει ήδη κάνει το εμβόλιο” επισημαίνει ο κ. Τσικανδυλάκης.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι χρειάζεται όμως αρκετή προσπάθεια από μέρους των φαρμακοποιών, ώστε ακόμη και ο τελευταίος πολίτης να εμβολιαστεί.

“Θέλουμε πολλή δουλειά ακόμη για να είμαστε σε θέση να πούμε ότι έχουν εμβολιαστεί όσοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

Η πρόληψη είναι το καλύτερο και για τους ίδιους τους πολίτες, αλλά και για το κράτος. Εμείς μόλις ο αντιγριπικός εμβολιασμός ολοκληρωθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, θα συνεχίσουμε την καμπάνια ενημέρωσης σε σχολεία, σε κέντρα ηλικιωμένων και σε άλλους χώρους, προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί και εμβολιαστεί” προσθέτει ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών.

Ο κ. Τσικανδυλάκης εφιστά την προσοχή για τον εμβολιασμό κυρίως των μικρών παιδιών, ο οποίος θα πρέπει να είναι επιτακτικός.

“Τα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται, όπως επίσης και οι άνθρωποι που ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου. Μέχρι τώρα οι Ηρακλειώτες ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και εμβολιάστηκαν” τονίζει ο ίδιος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση