HomeHL-PsilaΔεν θέλουν συγχαρητήρια, ένα απλό «ευχαριστώ» θα τους αρκούσε

Δεν θέλουν συγχαρητήρια, ένα απλό «ευχαριστώ» θα τους αρκούσε

Με αφορμή την τουριστική διάκριση της πόλης του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναμφισβήτητα, η – για κάποιους αναπάντεχη – διάκριση της πόλης του Ηρακλείου, ως η πιο γοργά αναπτυσσόμενη τουριστικά πόλη της Ευρώπης, είναι ένα σημαντικό γεγονός. Και σίγουρα η κατάταξη στην πρώτη θέση του καταλόγου του Euromonitor δημιουργεί ένα δεδομένο που απαιτεί να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση της ανάπτυξης αυτής.

Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τη Λότζια και ενδεχομένως δικαιολογημένα. Στο πλαίσιο της ικανοποίησης αυτής έγινε και η σημερινή συνάντηση με τους ιθύνοντες στον τομέα του τουρισμού προκειμένου ο πρώτος δημότης να εκφράσει την ικανοποίησή του και να διατυπώσει τα συγχαρητήριά του.

Βεβαίως, ο μηχανισμός της τουριστικής ανάπτυξης της πόλης δεν λειτουργεί από μόνος του, όσο ικανοί κι αν είναι οι επικεφαλής ή οι συντονιστές του εκάστοτε τουριστικού φορέα. Ο τουρισμός αναπτύσσεται επειδή εκατοντάδες άνθρωποι, εργάτες του μεροκάματου, πολύ συχνά κακά ή πλημμελώς αμοιβόμενοι, εργάζονται νυχθημερόν, κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες και μεσούσης της οικονομικής κρίσης για να μπορούμε περήφανα να φιγουράρουμε στην πρώτη θέση ευρωπαϊκών κατατάξεων.

Ο λόγος φυσικά για τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, οι εκπρόσωποι των οποίων δεν κλήθηκαν για τα δημαρχιακά συγχαρητήρια στη Λότζια. Το σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δεν χρειάζονται συγχαρητήρια, ένα απλούστερο «ευχαριστώ» θα ήταν το πιο ενδεδειγμένο γι’ αυτούς και κυρίως ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Αφορμή για τις γραμμές αυτές, στάθηκε επιστολή αναγνώστή μας, του συνταξιούχου ξενοδοχοϋπαλλήλου Γ.Κ. ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αγαπητοί κύριοι

Με αφορμή σχετικής σας ανάρτηση που αναφέρεται στην ικανοποίηση του κ. δημάρχου για την πρωτιά του Ηρακλείου  στην καθιερωμένη ετήσια λίστα του Euromonitor για τον τουρισμό, κάλεσε στο γραφείο του τους τουριστικούς φορείς  για να εκφράσει τις ευχαριστίες του, μέχρι εδώ όλα καλά.

Μήπως θα έπρεπε να καλέσει και τους απλούς ανθρώπους που νυχθημερόν χωρίς ρεπό με πολλή χαμηλούς μισθούς αλλά με μεγάλο χαμόγελο υποδέχονται και εξυπηρετούν  όλο αυτόν τον κόσμο και να ακούσει  τα τυχών προβλήματα που έχουν για τις συνθήκες δουλειάς και τέλος ένα απλό ευχαριστώ για τον αγώνα που κάνουν καθημερινά .

Σας ευχαριστώ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση