HomeΚΡΗΤΗΟι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το Υπουργείο Παιδείας για αναλγησία

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το Υπουργείο Παιδείας για αναλγησία

Με αφορμή την απόλυση δύο αναπληρωτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλγεινή εντύπωση στην εκπαιδευτική κοινότητα και του Ηρακλείου έχει προκαλέσει το πρόσφατο κρούσμα δύο απολύσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον Πειραιά και τα Οινόφυτα, για κώλυμα γραφειοκρατικού χαρακτήρα λόγω καθυστερήσεων σε εκδόσεις πιστοποιητικών από δημόσιες υπηρεσίες.

Στο θέμα αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος» που σε ψήφισμά του καταγγέλλει για αναλγησία το Υπουργείο Παιδείας και ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αιφνιδιαστική απόλυση δύο αναπληρωτριών εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδική κατηγορία καθώς πάσχουν από αυτοάνοσο μη ιάσιμο νόσημα, και ενώ ήδη υπηρετούσαν  σε σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας (ΓΕΛ Οινοφύτων) και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Κύθηρα) αντίστοιχα.

Αιτία απόλυσης των εκπαιδευτικών είναι ότι δεν είχαν προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναδέλφισσες είχαν ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε και να επισημάνουμε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αργοπορία του ΚΕΠΑ να ορίσει ραντεβού, ενώ οι συναδέλφισσες γνωρίζοντας τι συμβαίνει, είχαν κάνει αίτηση από τον Απρίλιο του 2017.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» καταδικάζει την αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο εξαντλώντας την αυστηρότητά του, έφτασε στο σημείο να απολύσει τις  εκπαιδευτικούς.

 Καλούμε τον Υπουργό Παιδείας έστω και την ύστατη στιγμή να ανακαλέσει την απόφαση αυτή  και να επαναπροσλάβει τις συναδέλφισσες αμέσως. Είναι στοιχειώδης υποχρέωσή του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση