HomeΕΛΛΑΔΑΣτον εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις δηλώσεις Πολάκη

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών για τις δηλώσεις Πολάκη

«Κόντρα» με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τα «φακελάκια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ζητώντας να καταθέσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης τα στοιχεία που επικαλείται για το χρηματισμό των ιατρών στο ΕΣΥ, κατέθεσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Υπενθυμίζεται ότι αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε σε συνέντευξή του ότι: το 20% των γιατρών τιμά στο ακέραιο το λειτούργημα, το 60% θα πάρουν χρήματα αν τους τα δώσουν και το 20% δεν αγγίζουν τον ασθενή χωρίς χρήματα.

O ΙΣΑ χαρακτηρίζει «ανυπόστατες και συκοφαντικές» τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη και εκτιμά ότι «οι συγκεκριμένες δηλώσεις προσβάλλουν βάναυσα το ιατρικό σώμα ,πλήττουν την εμπιστοσύνη των ασθενών και τορπιλίζουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων».

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει τεράστιες ευθύνες για την κατάρρευση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και των δημόσιων νοσοκομείων», σημειώνει επίσης και καλεί τον κ. Πολάκη στα γραφεία του για να παρουσιάσει τα στοιχεία.

«Σε περίπτωση που οι καταγγελίες του κ. Πολάκη ευσταθούν, με δεδομένο ότι έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, πρέπει να λογοδοτήσει στον ασθενή και στον ελληνικό λαό για τα φαινόμενα της διαφθοράς που επί των ημερών του -όπως ισχυρίζεται- έχουν γιγαντωθεί», αναφέρει επίσης ο ΙΣΑ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση