HomeΕΛΛΑΔΑΣτον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η έκθεση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Από τον πρόεδρο της Αρχής Κωνσταντίνο Μενουδάκο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Υπάρχει ανάγκη να ληφθούν σε νομοθετικό και διοικητικό επίπεδο τα κατάλληλα μέτρα ώστε οι ανεξάρτητες Αρχές να λειτουργούν με σαφές καθεστώς ανεξαρτησίας από την εκτελεστική εξουσία, αλλά μέσα στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, χωρίς να αποτελούν ένα στεγανό χώρο εξαιρούμενο από τις βασικές αρχές της δημοκρατίας», επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, κατά την επίδοση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το περασμένο έτος (2016).

Ακόμη, ο κ. Μενουδάκος επισήμανε ότι η έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2016 αποτυπώνει το έργο που υλοποιήθηκε σε όλους τους τομείς παρέμβασής της στο πλαίσιο της αποστολής που της έχει αναθέσει η Πολιτεία: της προστασίας, δηλαδή, των πολιτών από την παράνομη επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων, της ενημέρωσης – ευαισθητοποίησής τους για τα δικαιώματά τους και της καθοδήγησης, όσων επεξεργάζονται δεδομένα, στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους απέναντι στον νόμο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής, συνεχάρη «για το έργο που έχετε επιτελέσει και κυρίως για την ανεξαρτησία, με την οποία λειτουργείτε σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα» και προσέθεσε: «Γιατί ίσως δεν έχουμε κατανοήσει απόλυτα την σημασία των προσωπικών δεδομένων ιδίως στην εποχή μας. Και σ’ αυτό, οι τομές που έχετε επιφέρει κατά την ερμηνεία των σχετικών διατάξεων είναι πολύ σημαντικές».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση