HomeΕΛΛΑΔΑΒουλή: «Ναι» Τσακαλώτου σε πλειστηριασμούς α’ κατοικίας άνω των 300.000 ευρώ

Βουλή: «Ναι» Τσακαλώτου σε πλειστηριασμούς α’ κατοικίας άνω των 300.000 ευρώ

Εξέφρασε ανησυχία για τα «κόκκινα δάνεια»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προειδοποιεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για την απειλή των «κόκκινων δανείων» για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε την αναγκαιότητα να προχωρήσει το σχέδιο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, θυμίζοντας ότι τα στρες τεστ των τραπεζών είναι στις 5 Φεβρουαρίου και πρέπει μέχρι τότε να έχει σημειωθεί βελτίωση.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για πλειστηριασμούς με όριο της εμπορικής αξίας στις 300.000 ευρώ και προειδοποίησε ότι πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο μείωσης, συνδέοντάς το εμμέσως με την υγεία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με πηγές, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τα κόκκινα δάνεια είναι το μεγάλο ζήτημα της χώρας, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι μία καλή συμφωνία το όριο πλειστηριασμού στις 300.000. Από εκεί και πάνω, όπως είπε, δεν είναι ούτε προοδευτικά δίκαιο ή αριστερό να προστατεύουμε αυτές τις οφειλές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην αξιολόγηση και την οικονομία, ενώ πολλά μέλη του κυβερνώντος κόμματος επανέλαβαν το σχεδιασμό για ολοκλήρωση της τετραετίας.

Πηγές τονίζουν ότι τοποθετήθηκαν 35 βουλευτές, οι οποίοι μετέφεραν, κυρίως, τα προβλήματα στις περιφέρειές τους, ενώ τέθηκε και το θέμα του προσφυγικού. Παράλληλα υπήρξε μία «γκρίνια» για υπουργούς που έχουν κλειστά γραφεία για τους βουλευτές, όπως η κυρία Κονιόρδου, ο κ. Κοτζιάς και ο κ. Μουζάλας.

Το κλίμα που μετέφεραν μέλη της κυβέρνησης είναι ότι υπάρχει μία αισιοδοξία για την οικονομία και πως κάποια νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί θα έχουν θετικό κοινωνικό αποτύπωμα, όπως ο εξωδικαστικός μηχανισμός.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση