HomeΚΡΗΤΗΕυρωπαίοι εκπαιδευτικοί στα Χανιά

Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί στα Χανιά

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, επισκέφτηκαν χθες, Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017, καθηγητές από 7 χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Πορτογαλία, Αγγλία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ολλανδία και Ελλάδα), στο πλαίσιο της 4ης  Διεθνικής Συνάντησης ERASMUS+, που διοργάνωσε στα Χανιά, το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων. Σχολεία από τις χώρες αυτές είναι οι εταίροι του προγράμματος ELIOT (περίοδος υλοποίησης 2016-2018), στο πλαίσιο του οποίου αξιοποιούνται θεατρικές τεχνικές με στόχο μία ελκυστικότερη και αποτελεσματικότερη διδασκαλία στη Μέση Εκπαίδευση.

Η αντιπροσωπεία των Ευρωπαίων καθηγητών βρέθηκε στα Χανιά από τις 5 έως και τις 8 Νοεμβρίου 2017. Κατά την παραμονή τους εδώ, ξεναγήθηκαν μεταξύ άλλων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο και μέσα στην πόλη.

Οι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν με τη φιλόξενη διάθεση και το ενδιαφέρον του Αντιπεριφερειάρχη για τους ίδιους, το λειτούργημά τους και τη χώρα τους. Ανανέωσαν μάλιστα το ραντεβού τους για τον Ιανουάριο του 2018, όταν 18 μαθητές από τις παραπάνω χώρες μαζί με τους καθηγητές τους θα βρεθούν ξανά στους χώρους του 4ου Γενικού Λυκείου για να υλοποιήσουν δραστηριότητες του προγράμματος.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης προσέφερε αναμνηστικά δώρα στους ξένους επισκέπτες, δηλώνοντας ότι το έργο τους, μέσω του ERASMUS, ενός από τα σπουδαιότερα ευρωπαϊκά προγράμματα, που προωθεί την ανταλλαγή εμπειριών, ιδεών και τεχνικών, αλλά κυρίως την άμεση επαφή και επικοινωνία μεταξύ των λαών, αποτελεί μαγιά για την οικοδόμηση και την πραγματοποίηση της ιδέας της ενωμένης Ευρώπης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση