HomeHL-GreeceΈνταση στην Εξεταστική για την Υγεία

Ένταση στην Εξεταστική για την Υγεία

Αποχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποχώρησαν, πριν το τέλος της συνεδρίασης, από την Εξεταστική επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, οι βουλευτές της ΝΔ Νότης Μηταράκης και Γιώργος Γεωργαντάς, καταγγέλλοντας τον πρόεδρο της επιτροπής, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ότι δεν τηρεί τη δικονομία και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι άσκησαν «bullying» στη σημερινή μάρτυρα, Αικατερίνη Πολύζου.

Το θέμα που απασχόλησε την επιτροπή ήταν οι καταγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για «23 προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ», για τις οποίες ισχυρίζεται ότι επρόκειτο για «ρουσφέτια» του αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η εξεταζόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Πολύζου, εργάζεται στον Οργανισμό από το 2002, στο τμήμα οικονομικής διαχείρισης, ενώ από το 2007 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνη του τμήματος

Μετά την αποχώρησή του, ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι «στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αποδεικνύεται, έγιναν 550 προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, οι 150 από αυτές το 2015 και οι 400 το 2017».

Ως προς τη διαχείριση της διαδικασίας, και οι δύο κατηγόρησαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν άφησαν την μάρτυρα κυρία Πολύζου να εκφράσει την άποψή της και, όταν ήταν έτοιμη να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, την διέκοπταν, κάνοντας της bullying, τρομάζοντάς την, καθώς και η ίδια είναι αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης, με συνέπεια να σταματήσει την κατάθεσή της».

Ο Γιώργος Γεωργαντάς, επίσης, επέκρινε, απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, τον οποίο χαρακτήρισε «πρόεδρο των μυστικών συναντήσεων» και ανέφερε ότι «δεν τηρεί τη Δικονομία, δεν προστατεύει τους μάρτυρες και υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης».

«Θα έλεγα ότι είναι ανικανότητα, αν δεν υπήρχε συνάντηση του κ. Μπαλωμενάκη με μάρτυρα στο παρελθόν» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς, ενώ ο κ. Μηταράκης προσέθεσε ότι «δύο από τα 24 ονόματα, όπως επιβεβαιώνεται μέσω εγγράφων, οι κύριοι Σταμούλης και Μπεσκένης, ουδέποτε προσελήφθησαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση