HomeHL-9Καταπέλτης η απόφαση για τη φυτεία με τα χιλιάδες δενδρύλλια χασίς

Καταπέλτης η απόφαση για τη φυτεία με τα χιλιάδες δενδρύλλια χασίς

Είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2016 στο Αντισκάρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση της φυτείας με τα χιλιάδες δενδρύλλια χασίς, που είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2016 κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Αντισκάρι της περιοχής της Μεσσαράς.

Ένοχος κρίθηκε ο 41χρονος ιδιοκτήτης της χασισοφυτείας, στον οποίο επεβλήθη ποινή κάθειρξης 20 έτη και 8 μήνες, αλλά και χρηματική ποινή, ύψους 50.000 ευρώ.

Στο δεύτερο κατηγορούμενο, τον 22χρονο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 8 μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ για διακίνηση ναρκωτικών.

Μάλιστα η έφεση του 22χρονου έχει αναστέλλουσα δύναμη, που σημαίνει ότι δε θα πάρει το δρόμο της φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Εφετείο.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω χασισοφυτεία-μαμούθ, που αριθμούσε περί τα 4.820 δενδρύλλια, σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, είχε εντοπιστεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που είχε ο 41χρονος ιδιοκτήτης της στο Ανντισκάρι μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να μετρήσουν οι αστυνομικοί τα χιλιάδες χασισόδεντρα, ενώ τα κέρδη που θα αποκόμιζε ο ιδιοκτήτης ήταν τεράστια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση