HomeΣΠΟΡΜε επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «77α Αρκάδια»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «77α Αρκάδια»

Το αρχαιότερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκπέμποντας μηνύματα ιστορίας, πολιτισμού, αθλητισμού, εθελοντισμού διεξήχθησαν στο Ρέθυμνο, το Σαββατοκύριακο 4 & 5 Νοεμβρίου 2017, τα «77α Αρκάδια», το αρχαιότερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας, στη μνήμη του ολοκαυτώματος της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

Στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ξεχώρισε ο ιστορικός ημιμαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ. με έναρξη από την κεντρική πύλη της Ιεράς Μονής Αρκαδίου και τερματισμό την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, την παλαιά πλατεία Νομαρχίας.

arkadia2

Περισσότεροι από 450 αθλητές, αθλήτριες, μαθητές σχολείων και ΑμεΑ τίμησαν και φέτος τη μνήμη της αυτοθυσίας των ηρωικών υπερασπιστών της Μονής Αρκαδίου, συμβάλλοντας στην μετάδοση του μηνύματος: «Αρκάδια σημαίνουν ιστορία, εθελοθυσία, ελευθερία, αθλητισμός, πολιτισμός, ψυχαγωγία».

Η οργανωτική Επιτροπή των «77ων Αρκαδίων» επιχείρησε φέτος ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα-κάλεσμα στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα και τελικά ο στόχος επετεύχθη τόσο μέσω της φυσικής παρουσίας εθελοντών και θεατών όσο και μέσω της συμμετοχής στα αγωνίσματα αλλά και στις παράλληλες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στην Πλατεία Ηρών Πολυτεχνείου.

arkadia

Τα «77α Αρκάδια» διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου σε συνεργασία με τον Δήμο Ρεθύμνου, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης, την ομάδα Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ρεθύμνου, τον ΟΚΑ Αρκάδι, τον ΟΚΑ Πρέβελη, τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ρεθύμνου και τους Διεθνείς Αγώνες Ψηλορείτη Psiloritis Race.

Πρώτος διοργανωτής των Αρκάδιων Αγώνων υπήρξε ο Α.Ο. Ατρόμητος Ρεθύμνου, όπου το 1930 διοργάνωσε με την έγκριση της Ε.Γ.Α.Σ., τα Α’ ΑΡΚΑΔΙΑ στο Εθνικό Στάδιο Ρεθύμνου.

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση