HomeΕΛΛΑΔΑΗ απάντηση του ΥΠΕΘΑ στα κόμματα για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Η απάντηση του ΥΠΕΘΑ στα κόμματα για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Μετά από δημοσίευμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απάντηση στα κόμματα της αντιπολίτευσης έδωσε το υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ «η συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία είναι διακρατική. Δεν υπάρχει μεσάζων, αλλά επίσημος εκπρόσωπος του κράτους της Σαουδικής Αραβίας, που υπογράφει με επίσημα πληρεξούσια. Θυμίζουμε στη Νέα Δημοκρατία, στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Θεοδωράκη ότι ενέκριναν τη συμφωνία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής».

Υπενθυμίζεται πως έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων με αφορμή δημοσίευμα για συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού από το υπουργείο ‘Αμυνας στη Σαουδική Αραβία, ζητώντας παράλληλα από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ πρόκειται για «μια καθ’ όλα περίεργη ιστορία, για την οποία οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις η κυβέρνηση». Παράλληλα από την Πειραιώς επισημαίνουν πως σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα φέρεται να υπήρξε μη πληρεξούσιος μεσάζοντας, κάτι που ρητά απαγορεύεται από το νόμο, ενώ σημειώνεται πως, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο υπουργός Αμύνας Πάνος Καμμένος διέταξε στο γραφείο του τη σύλληψη ανώτερου αξιωματικού, παρουσία μάλιστα της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ο υπουργός Αμυνας θέλησε στο ακέραιο να τηρηθεί ο νόμος, ελέγχοντας αν ο συγκεκριμένος μεσάζοντας ήταν πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας και συνομιλώντας απευθείας γι αυτό, με τις επίσημες αρχές της συγκεκριμένης χώρας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απηύθυνε μάλιστα προσωπικά στον κ. Καμμένο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ερωτήματα, για τα οποία καλεί «να τα απαντήσουν σήμερα κιόλας». Τέλος, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ ενημερώνει πως την Δευτέρα το πρωί θα καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση