HomeΚΡΗΤΗΣεμινάριο για την ποίηση στα Χανιά

Σεμινάριο για την ποίηση στα Χανιά

Σε απογευματινές συναντήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σεμινάριο για την ποίηση με τίτλο «Από τον Μπωντλαίρ στον Σεφέρη: αναγνώσεις γαλλικών και ελληνικών ποιημάτων» συνδιοργανώνουν ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Τη σειρά αυτή των μαθημάτων θα προσφέρει ο Γιάννης Δημητρακάκης, επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Αρχικά θα αναλυθούν ποιήματα (σε μετάφραση) σημαντικών γάλλων ποιητών του δεύτερου μισού του 19ου αιώνα, που βρίσκονται στις απαρχές της μοντέρνας ποίησης (Μπωντλαίρ, Ρεμπώ, Μαλλαρμέ, κ.ά.)˙ στη συνέχεια θα εξεταστούν ποιήματα ελλήνων ποιητών που συνομιλούν με τους γάλλους ομοτέχνους τους, και που ανανέωσαν τη νεοελληνική ποίηση (Παλαμάς, Καβάφης, Σικελιανός, Σεφέρης, κ.ά.).

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 10 ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε πέντε δίωρες απογευματινές συναντήσεις τα Σάββατα 18 Νοεμβρίου, 25 Νοεμβρίου, 2 Δεκεμβρίου, 9 Δεκεμβρίου και 16 Δεκεμβρίου, 6.30-8.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο (1ος όροφος). Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείου του Συνδέσμου ([email protected]) έως τις 14 Νοεμβρίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση