HomeHL-9Πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα των καταστημάτων στο Ηράκλειο της κρίσης

Πολλαπλασιάζονται τα λουκέτα των καταστημάτων στο Ηράκλειο της κρίσης

Ερημωμένοι δρόμοι, άδεια μαγαζιά και στο βάθος ανάπτυξη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ένα μετά το άλλο βάζουν λουκέτο τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη του Ηρακλείου, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας και οδηγεί όλους τους επαγγελματικούς κλάδους σε απόγνωση.

Γέμισαν "ενοικιαστήρια" οι κεντρικοί δρόμοι του Ηρακλείου
Γέμισαν «ενοικιαστήρια» οι κεντρικοί δρόμοι του Ηρακλείου

Έμποροι που για αρκετές δεκαετίες διατηρούσαν τα μαγαζιά τους και είχαν τη δυνατότητα να καλύψουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους, είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη, το τζίρο τους να πέφτει, το ταμείο τους να αδειάζει και ολοένα και λιγότεροι καταναλωτές να επισκέπτονται τα καταστήματα τους.

Τώρα έρημοι δρόμοι, κλειστά καταστήματα και τεράστιες ταμπέλες ενοικιαστηρίων συνθέτουν την εικόνα, που επικρατεί σε ιστορικούς δρόμους του κέντρου του Ηρακλείου, που άλλοτε “έσφυζαν” από ζωή και μαρτυρούσαν ότι η αγορά της πόλης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από εκείνες των μεγάλων πόλεων της χώρας.

"Ερημώνει" το ιστορικό κέντρο της πόλης από τα απανωτά λουκέτα
«Ερημώνει» το ιστορικό κέντρο της πόλης από τα απανωτά λουκέτα

Ο φωτογραφικός φακός του cretapost έκανε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου και κατέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση, που επικρατεί πλέον στην αγορά της πόλης, με δεκάδες εμπορικά καταστήματα να παραμένουν ερμητικά κλειστά, την ώρα που οι ιθύνοντες κάνουν λόγο για ανάπτυξη, πρόοδο και έξοδο από την οικονομική ύφεση, στην οποία έχουμε περιέλθει.

Σχολιάζοντας την κατάσταση αυτή στο cretapost, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης κάνει λόγο για ένα φαινόμενο όχι τωρινό, αλλά που εμφανίστηκε από την αρχή της κρίσης.

Λεωφόρος Καλοκαιρινού, οδός 1821 και Έβανς έχουν "πληγεί" από την οικονομική κρίση
Λεωφόρος Καλοκαιρινού, οδός 1821 και Έβανς έχουν «πληγεί» από την οικονομική κρίση

“Τα λουκέτα που παρατηρούμε στην αγορά δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Είναι ένα φαινόμενο που ξεκίνησε με την οικονομική κρίση. Κάθε μέρα οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις ολοένα και επιβαρύνονται περισσότερο, με αποτέλεσμα να μη μπορούν στο τέλος να αντέξουν και να κλείσουν. Αλλάζει πλέον το μοντέλο. Το λιανικό εμπόριο το στρέφουν στις πολυεθνικές, τα πολυκαταστήματα και στην κινέζικη αγορά” επισημαίνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμαντάκη, οι πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση και η οικονομική κρίση έχουν φέρει αυτές τις συνέπειες στην αγορά του Ηρακλείου, την ίδια στιγμή που η καταναλωτική δύναμη έχει φτάσει στο ναδίρ.

Κεντρικοί δρόμοι που άλλοτε "έσφυζαν" από ζωή και καταστήματα
Κεντρικοί δρόμοι που άλλοτε «έσφυζαν» από ζωή και καταστήματα

“Οι συνέπειες των πολιτικών που ακολουθούνται και η οικονομική κρίση είναι η διαμόρφωση μιας τέτοιας κατάστασης. Κατά τη φετινή χρονιά αναμφισβήτητα οι εμπορικές επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν αρκετά λιγότερες από αυτές που έβαλαν λουκέτο” τονίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση