HomeΓΝΩΜΕΣ«Black Out»

«Black Out»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Του Μάριου Λεβέντη

Δίχως δώρα και σήμερα. Και δεν είναι που το ξέχασαν, ούτε που το αμέλησαν. Είναι που η αγάπη ξεκούρδισε. Είναι που δεν υπερασπίζεται. Έτσι το χάθηκε το παιχνίδι.

Αν βγεις ένα τουρνέ στο δρόμο, θα με καταλάβεις. Θα το διαπιστώσεις. Μουντζώνουν το κόκκινο που τους καθυστερεί. Ναι, αυτό το κόκκινο, το ίδιο κόκκινο που ως παιδιά βάφαμε καρδούλες.

Γέννημα – θρέμμα ρομαντικός, το ξέρεις. Αν ανέβεις στην σκάλα μιας πολυκατοικίας, θα με δικαιώσεις, θα δεις. Βρίζουν και καταριούνται την καθημερινότητά τους, αυτή που πάει με ανελκυστήρα στον πρώτο και τους τη βγαίνει.

Απεχθάνονται τις δικές τους συνήθειες, στέλνουν για αναβαθμολόγηση τα λάθη των υπολοίπων και βάζουν στα δικά τους δέκα με τόνο.Προβιβάζονται για λίγο ακόμη στην ασφάλεια. Γιατί στ’ αλήθεια είναι ανασφαλείς και μόνοι.

Αποφασισμένοι να είναι μόνοι. Ο κόσμος τους στενεύει, που να τον αλλάζουν τώρα. Είναι κλειστά θα πουν και θα περάσει. Θα περάσει άλλη μια μέρα άπνοιας. Εκτός αν περιμένουν σε ενδεχόμενη Βlack Friday,  να το πάρουν απόφαση. Δεν θα ‘θελα μόνο να μην φανούν, από νωρίς οι λιανοπωλητές.

Κάτι θα βγει. Θα δούμε τα μούτρα μας στην βιτρίνα, αφού δεν μας βρίσκεται ποτέ καθρέπτης. Προβλέπεται γενικό black out από ντροπή. Γιατί το παρακάναμε, το παραξηλώσαμε.

Πιάσε να γελάσεις και θα με θυμηθείς, πιάσε να χαρίσεις και θα δεις έναν κόσμο extra large για όλους. Θα σε χωράει και σ’ εσένα. Θα του μοιάζεις. Πιάσε, δώσε όμως, μην μουντζώνεις μόνο! Μην απαξιώνεις. Απασχόλησε τα χέρια σου με ηθική.

Καταλαβαίνω, πουλάμε τραύμα, για να αγοράσουμε γιατρειά, όμως η ζωή δεν χαρίζεται εκεί είναι το μυστικό. Είναι δύσκολη, εκεί είναι οι αντοχές. Κάνε με περήφανο, συνέχισε απ’ τις σκάλες. ‘Ιδρωσε, πίστεψε επιτέλους. Δεν μπορείς μόνος, δεν παλεύεται τόση ανωτερότητα. Συγχώρα.

*Ο Μάριος Λεβέντης είναι ποιητής και Θεατρικός συγγραφέας. Το νέο του θεατρικό έργο “Τελευταία απόστροφος”, κυκλοφορεί απ’ τις Εκδόσεις Γαβριηλίδης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση