HomeHL-WorldΠάνω από 260 συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Πούτιν

Πάνω από 260 συλλήψεις σε διαδήλωση κατά του Πούτιν

Στη Μόσχα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε 263 ακτιβιστές, που συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα για διαδήλωση κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν, δίχως να έχουν λάβει την απαραίτητη άδεια από τις αρχές.

Ο ακτιβιστής της αντιπολίτευσης Βιάτσελαβ Μάλτσεφ είχε κάνει κάλεσμα, μέσω διαδικτύου, για διαδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία, ζητώντας από τους υποστηρικτές του μία «λαϊκή επανάσταση».

«Για διατάραξη της τάξης στην κεντρική Μόσχα 263 άτομα συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν σε αστυνομικά τμήματα», ανακοίνωσε η αστυνομία της Μόσχας, σύμφωνα με το AFP. Πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν πάνω τους μαχαίρια, πιστόλια για πλαστικές σφαίρες και σιδηρογροθιές, αναφέρει το TASS.

Ο Μάλτσεφ ήταν υποψήφιος στις περσινές βουλευτικές εκλογές και στις αρχές του χρόνου διέφυγε στο Παρίσι, γιατί δικαστήριο στη Μόσχα εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, για τις εκκλήσεις του για ακραίο εξτρεμισμό. Το κίνημά του απαγορεύτηκε τον προηγούμενο μήνα, με δικαστική απόφαση.

Την Παρασκευή, η FSB ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μία ομάδα υποστηρικτών του Μάλτσεφ, οι οποίοι σχεδίαζαν «εξτρεμιστικές δράσεις» στις 4-5 Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων να πυρπολήσουν κυβερνητικά κτίρια και να επιτεθούν σε αστυνομικούς.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση