HomeΕΛΛΑΔΑΝτ. Μπακογιάννη: Tο κοινωνικό μέρισμα που θα μοιράσει ο Τσίπρας είναι «κλεμμένο» από τους Ελληνες φορολογούμενους

Ντ. Μπακογιάννη: Tο κοινωνικό μέρισμα που θα μοιράσει ο Τσίπρας είναι «κλεμμένο» από τους Ελληνες φορολογούμενους

«Η κυβέρνηση λεηλατεί τις τσέπες των Ελλήνων»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για κοινωνικά άδικη πολιτική από τον Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας επίσης ότι ο πρωθυπουργός «αναζητά το τεκμήριο της αριστεροσύνης στην ανοχή στη βία».

«Ο κ. Τσίπρας που ασκεί αυτή την απίστευτα κοινωνικά άδικη πολιτική αναζητά το τεκμήριο της αριστεροσύνης στην ανοχή στη βία, από συγκεκριμένες συλλογικότητες, και το τίμημα το πληρώνουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων, το μικρό μαγαζί που καίγεται, ο χασάπης που έχει μπει στη λίστα της τάδε οργάνωσης. Και όλα αυτά ο κ. Τόσκας τα θεωρεί πολύ μικρά για να τον απασχολήσουν», αναφερει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε ερώτηση για τον νόμο της κυβέρνησης για το τζόγο υπογράμμισε ότι αντί η κυβέρνηση να φέρει ένα νομοσχέδιο που θα βάλει τάξη στον παράνομο ιντερνετικό τζόγο από τον οποίο χάνονται δισ. από τα έσοδα του κράτους έφερε «ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο καζίνο», ενώ για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τα F16 εκτιμά ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Αναφερόμενη στο κοινωνικό μέρισμα η Ντόρα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «το κοινωνικό μέρισμα που θα μοιράσει ο κ. Τσίπρας είναι «κλεμμένο» από τους Έλληνες φορολογούμενους. Δημιουργήθηκε δια της υπερφορολόγησης και δια της μη πληρωμής των υποχρεώσεων του δημοσίου προς τους ιδιώτες. Προέρχεται από την εξάντληση της μεσαίας τάξης» και πρόσθεσε «παρακολουθούμε την κυβέρνηση που λεηλατεί τις τσέπες των Ελλήνων, που υπονομεύει την ανάπτυξη και φέρνει τη χώρα πρώτη σε αποεπένδυση, να επαίρεται επειδή θα μοιράσει το κλεμμένο πλεόνασμα σε μεγαλύτερο αριθμό πολιτών. Να επαίρεται δηλαδή επειδή αυξήθηκαν, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής της, οι φτωχοί που δικαιούνται επίδομα αλληλεγγύης».

Η πρώην υπουργός προβλέπει αυτοδυναμία της ΝΔ, επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα χρησιμοποιήσει σε αυτή την κυβέρνηση μάχης, ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα» και τονίζει ότι η ΝΔ θα αναζητήσει συμμαχίες «στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου και στις δυνάμεις που θέλουν την Ελλάδα μια κανονική, ευρωπαϊκή χώρα».

Τέλος, σε ερώτηση για τον ρόλο της την επόμενη ημέρα, η κ. Μπακογιάννη δηλώνει ότι δεν έχει καμία προσωπική φιλοδοξία. «Τιμήθηκα από τους πολίτες, το κόμμα μου και τους αρχηγούς του με σημαντικά αξιώματα. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν σήμερα να πω ότι στην ιεράρχηση των στόχων μου δεν είναι να ξαναποκτήσω οποιοδήποτε τίτλο» τονίζει.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση