HomeHL-9“Ξυπνούν” μνήμες από τη φονική ενέδρα στα Ζωνιανά

“Ξυπνούν” μνήμες από τη φονική ενέδρα στα Ζωνιανά

Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2007

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μνήμες από το φονική ενέδρα στα Ζωνιανά της Κρήτης, που στοίχισε τη ζωή του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, “ξυπνούν” σήμερα σε όλους τους ένστολους του νησιού, καθώς συμπληρώνονται δέκα ολόκληρα χρόνια.

Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2007, όταν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της αστυνομίας της Κρήτης κατευθύνονταν προς το χωριό, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό χασισοφυτειών, όταν δέχθηκαν καταιγισμό πυρών από αγνώστους με καλάζνικοφ.

Από τους πυροβολισμούς που έπεφταν “βροχή” τραυματίστηκε βαρύτατα ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, αλλά και δύο ακόμη συνάδελφοι του ελαφρύτερα.

Ο 27χρονος Στάθης Λαζαρίδης, πατέρας ενός μωρού μόλις δύο μηνών, επέβαινε στα πρώτα αυτοκίνητα που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς.

Διεκομίσθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Επί οχτώ χρόνια βρισκόταν σε “άγρυπνο κώμα” κι έδινε μάχη, προκειμένου να μπορέσει να αποκτήσει ξανά επαφή με το περιβάλλον.

Τελικά δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 2015, στο 401 νοσοκομείο που νοσηλευόταν, σε ηλικία 35 ετών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση