HomeΚΟΣΜΟΣΕντολή σε Αμερικανούς να εγκαταλείψουν το Μογκαντίσου

Εντολή σε Αμερικανούς να εγκαταλείψουν το Μογκαντίσου

Πληροφορίες για «συγκεκριμένη απειλή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να εγκαταλείψει την πρωτεύουσα της Σομαλίας, το Μογκαντίσου, κλήθηκε όλο το μη απαραίτητο προσωπικό της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη χώρα, μετά τις πληροφορίες για «συγκεκριμένη απειλή» εναντίον των στελεχών της.

«Λόγω πληροφοριών για μια συγκεκριμένη απειλή εναντίον του προσωπικού των ΗΠΑ στο διεθνές αεροδρόμιο του Μογκαντίσου, η διπλωματική αποστολή των ΗΠΑ στη Σομαλία έδωσε εντολή στους πολιτικούς υπαλλήλους να εγκαταλείψουν το Μογκαντίσου μέχρι νεοτέρας» τονίζεται σε ανακοίνωση.

Το μέτρο λαμβάνεται μια ημέρα αφού το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι διεξήγαγε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα, οι οποίες ανέφερε πως είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πολλοί τρομοκράτες».

Το ISIS στρατολογεί μέλη στη Σομαλία, αλλά σε σύγκριση με την οργάνωση αλ Σεμπάμπ, είναι ακόμη αδύναμο, εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Τον περασμένο μήνα, ομάδα που δηλώνει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε ένα μικρό λιμάνι στην ημιαυτόνομη περιοχή Πούντλαντ.

Η αλ Σεμπάμπ, που συνδέεται με την αλ Κάιντα, άλλοτε είχε υπό τον έλεγχό της το μεγαλύτερο μέρος της Σομαλίας.

Η Σεμπάμπ—στην οποία αποδόθηκε η διπλή βομβιστική επίθεση στο Μογκαντίσου τον περασμένο μήνα, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 350 άνθρωποι—έχει σκοπό να διώξει τα στρατεύματα των κρατών της Αφρικανικής Ένωσης, να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλει τη δική της, εξαιρετικά αυστηρή εκδοχή του ισλαμικού νόμου.

(φωτογραφία αρχείου)

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση