HomeHL-9“Ζεστάθηκε” η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης στην Κρήτη

“Ζεστάθηκε” η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης στην Κρήτη

Ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων μέσα στο επόμενο διάστημα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Ζεστάθηκε” όπως φαίνεται την τελευταία εβδομάδα η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης στην Κρήτη, καθώς οι καταναλωτές άρχισαν πλέον να προμηθεύονται ποσότητες πετρελαίου, μια και η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση και το σκηνικό του καιρού “μύρισε” πια χειμώνα.

Η ζήτηση του “μαύρου χρυσού” έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες με τους πρατηριούχους να παίρνουν τις παραγγελίες για μικρές η μεγάλες ποσότητες και να σπεύδουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου Λυκούργο Σαμόλη, η κίνηση τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί, λόγω και της αλλαγής των καιρικών συνθηκών.

“Υπάρχει ζήτηση σε πετρέλαιο την τελευταία εβδομάδα, καθώς ο καιρός κρύωσε και η θερμοκρασία έχει πλέον πέσει. Όποιοι όμως καταναλωτές θέλουν να προμηθευτούν πετρέλαιο, να το κάνουν άμεσα, γιατί αναμένεται να σημειωθεί αύξηση” προσθέτει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει ο κ. Σαμόλης ήδη το τελευταίο διάστημα έχει “τσιμπήσει” η τιμή του πετρελαίου δύο λεπτά, καθώς έχουν αυξηθεί οι τιμές όλων των καυσίμων διεθνώς, με τη μέση να διαμορφώνεται τώρα στα 0,98 λεπτά το το λίτρο.

“Οι τιμές σε όλα τα καύσιμα στις διεθνείς αγορές παρουσιάζουν αύξηση, γι’αυτό και τις τελευταίες ημέρες έχει ήδη αυξηθεί η τιμή του λίτρου. Θα πρέπει οι πολίτες να προμηθευτούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τώρα που κρατιέται ακόμη κάτω από το 1 ευρώ” τονίζει ο Πρόεδρος των Βενζινοπωλών.

Όσον αφορά στις ποσότητες, τις οποίες οι καταναλωτές προμηθεύονται, ο ίδιος αναφέρει ότι είναι ικανοποιητικές.

“Όλα τα καύσιμα στις διεθνείς αγορές παρουσιάζουν αύξηση τιμών. Οι καταναλωτές αγοράζουν ικανοποιητικές ποσότητες, επειδή οι περισσότεροι το είχαν προγραμματίσει και επειδή ο καιρός πλέον είναι χειμωνιάτικος.

Φέτος το ξεκίνημα της αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης είναι σαφώς καλύτερο από πέρυσι, που η κίνηση ήταν ιδιαίτερα υποτονική” επισημαίνει ο κ. Σαμόλης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση