HomeΕΛΛΑΔΑ«Φωτιά στα σφαγεία» – Πορεία στο κέντρο κατά της κρεατοφαγίας

«Φωτιά στα σφαγεία» – Πορεία στο κέντρο κατά της κρεατοφαγίας

Από αναρχικούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Φωτιά στις φυλακές και στα σφαγεία» ζήτησε ομάδα 70 αναρχικών, περίπου, που πραγματοποίησε νωρίτερα πορεία στο κέντρο της Αθήνας και απέκλεισε για λίγο και την είσοδο των McDonald’s στο Σύνταγμα.

Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και αφού πέρασε από την οδό Αθηνάς, ανέβηκε την Ερμού και κατέληξε στο Σύνταγμα.

Στο πέρασμά τους έξω από την Βαρβάκειο αγορά οι αναρχικοί πέταξαν στην είσοδο φέιγ βολάν τα οποία έγραφαν «Κανένα ζώο δεν είναι εμπόρευμα».

Καθόλη την πορεία του φώναζαν συνθήματα υπέρ των ζώων και κατά της κρεατοφαγίας και τον καταστημάτων που τα εκμεταλλεύονται, ενώ όταν έφθασαν έξω από τα McDonald’s στο Σύνταγμα απέκλεισαν την είσοδο, για λίγο, φωνάζοντας συνθήματα.

Σε ανακοίνωση τους σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέφεραν σχετικά με το θέμα πως «Για αυτό επιλέγουμε τη φυτοφαγία και τη μη χρήση ζωικών προϊόντων και άλλων που προϋποθέτουν πειράματα σε ζώα, ως μια μορφή άρνησης απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης και το βασανισμό των μη ανθρώπινων ζώων. Παρόλο που οι καταναλωτικές μας συνήθειες αντικατοπτρίζουν την εναντίωσή μας στην εκμετάλλευση των ζώων, δεν τρέφουμε αυταπάτες ως προς τα όριά τους. Η συλλογική δράση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να χτυπηθούν οι σχέσεις εξουσίας, οι οποίες δεν περιορίζονται μεταξύ ανθρώπων. Σε αυτά τα πλαίσια προτάσσουμε τη διαρκή σύγκρουση με κάθε βιομηχανία θανάτου και το κράτος που τις στηρίζει».

sfageia1 sfageia2 sfageia3

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση