HomeΕΛΛΑΔΑΕπαγγελματίες «μπράβοι» εκβίαζαν πολίτες

Επαγγελματίες «μπράβοι» εκβίαζαν πολίτες

Απειλούσαν με ξύλο και ζημιές τον κόσμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μίσθωναν τα… μπράτσα τους σε όποιον είχε οικονομικές διαφορές με πολίτες, αναλαμβάνοντας έναντι αμοιβής να τους εκφοβίσουν και να τους εξαναγκάσουν να πληρώσουν μεγάλα ποσά, τέσσερις «μπράβοι» που είχαν κάνει επάγγελμα τους εκβιασμούς στη Λάρισα!

Μετά από καταγγελίες που δέχθηκαν, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας άρχισαν να ερευνούν δύο περιπτώσεις εκβίασης και διαπίστωσαν ότι οι δράστες ήταν τέσσερις Έλληνες ηλικίας 45, 47, 48 και 50 χρόνων. Εκτελώντας «παραγγελία» ενός 52χρονου, ο πρώτος και ο τελευταίος ανέλαβαν να εκβιάζουν συστηματικά από τις 18 Μαΐου ως τις 30 Αυγούστου έναν 30χρονο και έναν 60χρονο, απειλώντας τους με βια και ζημιές στις περιουσίες τους αν δεν κατέβαλαν αρχικά 10.000 και στη συνέχεια 20.000 ευρώ στον 52χρονο ηθικό αυτουργό, με τον οποίο είχαν παλιότερα επαγγελματική συνεργασία. Ο 60χρονος υπέκυψε στις απειλές και πλήρωσε 600 ευρώ στον 52χρονο στις 9 Ιουνίου.

Όπως αποδείχθηκε, οι τέσσερις «μπράβοι» εκβίαζαν με τις ίδιες απειλές επί δέκα ημέρες τον περασμένο Ιούλιο και έναν 47χρονο, απαιτώντας να καταβάλει 9.600 ευρώ σε έναν 67χρονο με το πρόσχημα ότι υπήρχε οφειλή από εμπορική συναλλαγή που είχαν. Εκβίαζαν, όμως, και τον 67χρονο από τον οποίο αρχικά ζητούσαν χρήματα για να φροντίσουν ώστε να πάρει το ποσό που απαιτούσε και στη συνέχεια για να τους δώσει… μερίδιο από αυτό!

Από  τις έρευνες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν στη Λάρισα ο 45χρονος, ο 50χρονος και ο 52χρονος ηθικός αυτουργός της πρώτης περίπτωσης, οι οποίοι προσήχθησαν στην  Ασφάλεια και κατασχέθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους. Μια και είχε παρέλθει το αυτόφωρο, απέφυγαν τη σύλληψη. Όμως, σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και απειλή κατά συναυτουργία και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η Ασφάλεια ερευνά τυχόν εμπλοκή και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση