HomeHL-9Οργή και προβληματισμός για τα οργανωμένα σαφάρι αγριμιών

Οργή και προβληματισμός για τα οργανωμένα σαφάρι αγριμιών

Προκαλεί το κοινό αίσθημα βίντεο του 2015 με κυνήγι αγριοκάτσικου που αποκαλείται κρι-κρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα μείζον ζήτημα που εγείρει πολλούς προβληματισμούς αλλά και αντιδράσεις επαναφέρει ο γνωστός σπηλαιολόγος Καλούστ Παραγκαμιάν, ο οποίος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook δύο βίντεο με κυνήγι αγριοκάτσικου για το οποίο μάλιστα οι θηρευτές ισχυρίζονται ότι είναι κρι-κρι, το διάσημο και προστατευόμενο αγρίμι της Κρήτης.

Τα δύο βίντεο που περιγράφουν τις προσπάθειες αμερικανών που επιδίδονται σε σαφάρι αγριμιών της ελληνικής υπαίθρου στη νησίδα Σαπιέντζα στα ανοιχτά της Μεσσηνίας, είχαν γυριστεί το 2015, έχουν αναρτηθεί στο YouTube και αποτελούν οπτικοακουστικό υλικό για την προβολή οργανωμένων προφανώς σαφάρι για τους λάτρεις του είδους.

safari-agrimiou

Το περιεχόμενο των video είναι σοκαριστικό, αφού το αγρίμι – θήραμα, το οποίο οι αμερικανοί κυνηγοί επιμένου να αποκαλούν κρι-κρι χωρίς να είναι, πέφτει νεκρό από τα βέλη τόξου που χρησιμοποιεί η ομάδα των κυνηγών, η οποία στη συνέχεια κομπάζει για το κατόρθωμά της.

Μολονότι το συγκεκριμένο κυνήγι είναι νόμιμο για την εν λόγω περιοχή, προκαλεί το συναίσθημα των φιλόζωων – και όχι μόνο – η άγρια ικανοποίηση των κυνηγών για το κατόρθωμά τους. Το γεγονός ότι το κυνήγι των αγριμιών έχει καταστεί για ορισμένες περιοχές της χώρας επικερδής επιχείρηση σχολιάζει και καυτηριάζει με την ανάρτησή του ο κ. Παραγκαμιάν κάνοντας λόγο για «μπίζνα αιματηρής αναψυχής».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Παραγκαμιάν:

Δείτε διαδοχικά τα δύο επίμαχα βίντεο που αναρτήθηκαν το 2015 και απεικονίζουν τις προσπάθειες ομάδας Αμερικανών κυνηγών να θηρεύσει αγρίμια στη Σαπιέντζα της Μεσσηνίας:

https://www.youtube.com/watch?v=AjxsigbP004

https://www.youtube.com/watch?v=AeJmEwxiU7U&t=439s

Διαφήμιση
Διαφήμιση