HomeΚΟΣΜΟΣΣυρία: Ο στρατός κατέλαβε το Αλ Κάιμ, ένα από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους

Συρία: Ο στρατός κατέλαβε το Αλ Κάιμ, ένα από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους

Η «τελευταία μάχη» όπως την αποκαλούν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα το Αλ Κάιμ, ένα από τα τελευταία προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στη δυτική έρημο του Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι.

Στην ανακοίνωσή του ο Αμπάντι επαίνεσε τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας που απελευθέρωσαν την περιοχή αυτή «σε χρόνο ρεκόρ». Μονάδες του ιρακινού στρατού, της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, σουνίτες πολιτοφύλακες και παραστρατιωτικοί που στηρίζονται από το Ιράν μπήκαν το πρωί σε αυτήν την πόλη της επαρχίας Αλ Άνμπαρ όπου, πριν από τον πόλεμο, ζούσαν 50.000 άνθρωποι.

Πλέον, απομένει στις ιρακινές δυνάμεις να καταλάβουν τη γειτονική κοινότητα Ράουα και τα περίχωρά της ώστε να απελευθερώσουν όλα τα εδάφη που είχε θέσει υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος το 2014.

Η «τελευταία μεγάλη μάχη», όπως την αποκαλούν, κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά των συνόρων, στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από το Αλ Κάιμ, το ΙΚ δέχεται ταυτόχρονη επίθεση από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος και από τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η επαρχία αυτή είναι το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών στη Συρία.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση