HomeΚΡΗΤΗΣύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για την υπόθεση Αυγενάκη

Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για την υπόθεση Αυγενάκη

Στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ενδιαφέρον από την άγρια κόντρα του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη χθες στην Βουλή, στην «Ώρα του πρωθυπουργού», με θέμα την βία και την ανομία και την παραβατικότητα, εστιάζεται όχι τόσο στα όσα ελέχθησαν, αλλά σ’ εκείνα που… επιμελώς αποφεύχθηκε να απαντηθούν! Προφανώς, επειδή δεν συνέφεραν καμιά πλευρά…

Ο κ. Μητσοτάκης, με σειρά συγκεκριμένων γεγονότων αλλά και καθημερινών καταστάσεων που βιώνει η κοινωνία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υποθάλπει και πάντως δεν αντιμετωπίζει αποφασιστικά το διάχυτο κλίμα βίας, ανομίας και παραστατικότητας που κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ενδεείς και ανασφαλείς.

Και αντί για απαντήσεις επί της συγκεκριμένης καθημερινότητας, ο κ. Τσίπρας, επέλεξε να αναφερθεί στις επιτυχίες της αστυνομίας στην διαλεύκανση… εγκλημάτων του κοινού ποινικού δικαίου, δολοφονίες, απαγωγές, εκβιασμούς, λαθρεμπόριο. Για άλλο ερωτήθηκε, σε άλλο απάντησε…

Για να περάσει αμέσως σε μια καλά προετοιμασμένη αντεπίθεση αποπροσανατολισμού στην εμπλοκή του βουλευτή και Γραμματέα της ΝΔ κ. Αυγενάκη, όπως τουλάχιστον φαίνεται από τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε, και καταγράφηκαν από τις παρακολουθήσεις των παράνομων από «κοριούς» των υπηρεσιών ασφαλείας, με ανθρώπους του υποκόσμου, απαγωγείς, λαθρέμπορους χρυσού και διακινητές ναρκωτικών.

«Με κατηγορείτε ως ψεύτη. Εσείς γιατί δεν είπατε μια αλήθεια για τα δύο θέματα που σας έθεσα: για τα δώρα της Ζίμενς και του κ. Αυγενάκη. Εσείς που λέτε τις αλήθειες δεν τολμήσατε. Διαγράφετε μέλη της ΚΟ που έχουν άλλη άποψη από εσάς αλλά τον γραμματέα του κόμματός σας θεωρείτε ότι μπορεί να συνομιλεί και να προστατεύει άτομα του ποινικού χώρου» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, κάπως αμήχανα, απήντησε: «Αναφερθήκατε στην υπόθεση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής. Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι έντυπα και ιστοσελίδες ήταν φερέφωνα της πολιτικής σας γραμμής. Πρώτη φορά βλέπω να γίνεστε φερέφωνο μίας εφημερίδας. Μιλήσατε σαν επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που,όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί με τη στήριξη Μέσων Ενημέρωσης που εσείς δημιουργήσατε. Κάποιοι άλλοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Εκλογές έχουν χάσει πολλοί, δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι να προσπαθείτε να επιβιώσετε μέσα από συνεργασίες με Κουρήδες και Μπαξεβάνηδες».

Συνεχίζοντας την επίθεση με επίκεντρο την αβανταδόρικη, έστω για λόγους εντυπώσεων, περίπτωση του κ. Αυγενάκη (ο οποίος σ’ όλη την διάρκεια της αντιπαράθεσης φώναζε και απειλούσε, για να του πει κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας, «εσύ, κάτσε κάτω!»), ο πρωθυπουργός αφού επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι έχασε την ψυχραιμία του στη συνέχεια υποστήριξε ότι η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια έρευνας του ΣΔΟΕ. «Χάσατε την ψυχραιμία σας. Σας λέω ότι η υπόθεση του κ. Αυγενάκη δεν ξεκίνησε από κανένα παρακράτος. Παρακράτος είναι όσοι συναναστρέφονται με άτομα ποινικού δικαίου. Κάνετε κριτική σε εφημερίδα που δημοσίευσε σε λίγο θα κάνετε και μήνυση στον δικογραφία. Το ΣΔΟΕ παρακολουθούσε ύποπτο για εμπόριο ναρκωτικών με εισαγγελική παραγγελία και έπεσε πάνω σε συνομιλίες με άλλο συνεταίρο μαυραγορίτη χρυσού και ο συγκεκριμένος εκεί που τον παρακολουθούσαν οι κοριοί της ΕΛΑΣ έπιασαν τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ με τους κακοποιούς. Βέβαια θα κάνετε εξεταστική για τις συνομιλίες του κ. Καμμένου που του είπε να πάει στην δικαιοσύνη. Εδώ όμως ξέρουμε τι είπε ο γραμματέας σας και τον κρατάτε ακόμα» είπε ο πρωθυπουργός. Και ολοκλήρωσε την δευτερολογία του επισημαίνοντας:

«Με είπατε ψεύτη αλλά γι αυτά δεν είπατε μια λέξη. Σήμερα δεν τολμήσατε να κάνετε κάτι που θα σας έδιναν όλοι συγχαρητήρια. Να αποπέμψετε τον κ. Αυγενάκη για τις συνομιλίες με τους ανθρώπους του παρακράτους. Δεν το βρήκατε το θάρρος. Αντ’ αυτού με κατηγορήσατε για στήριξη σε τζάκια. Ο λαός θα μιλήσει στις εκλογές αλλά να είστε σίγουρος ότι η Ζίμενς δεν κέρδισε ποτέ τις εκλογές».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση