HomeΕΛΛΑΔΑΚακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα για δωροδοκία υπαλλήλων

Κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του Λεωνίδα Μπόμπολα για δωροδοκία υπαλλήλων

Η δίωξη στρέφεται και σε βάρος δυο ακόμα προσώπων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα για το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλων κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η δίωξη εκτός από τον Λ. Μπόμπολα στρέφεται και σε βάρος δυο ακόμα προσώπων που συνδέονται με την εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ (ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ κατά 90%).

Η συγκεκριμένη υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών μετά την απόρριψη αιτήματος έκδοσης του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο για κατηγορίες σχετικές με δωροδοκίες και χρηματισμό με απώτερο σκοπό η εταιρία συμφερόντων του να κερδίσει το διαγωνισμό για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Πάφο.

Μάλιστα, οι αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη του Λεωνίδα Μπόμπολα με βάσει το ένταλμα που είχαν εκδώσει σε βάρος του κυπριακές αρχές. Σύμφωνα με αυτό ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση.

Ωστόσο, το ένταλμα των κυπριακών αρχών για έκδοση του επιχειρηματία στη Μεγαλόνησο είχε απορριφθεί από το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας με το σκεπτικό πως αν πράγματι είχε διαπραχθεί το αδίκημα της δωροδοκίας, η χώρα τέλεσης του συγκεκριμένου αδικήματος είναι η Ελλάδα και ως εκ τούτου ο κατηγορούμενος πρέπει να δικαστεί εδώ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση