HomeHL-GreeceΈνταση Τσίπρα – Μητσοτάκη με αναφορές στον Λ. Αυγενάκη

Ένταση Τσίπρα – Μητσοτάκη με αναφορές στον Λ. Αυγενάκη

Μετωπική σύγκρουση με αφορμή τη συζήτηση για την ανομία και τη δημόσια ασφάλεια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΝΔ εξελίχθηκε η συζήτηση στη βουλή με αφορμή την ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ανομία και τη δημόσια ασφάλεια. Η συζήτηση κορυφώθηκε με τις ευθείες βολές του πρωθυπουργού στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο για την υπόθεση siemens, όσο και για τις αποκαλύψεις για τον κ. Αυγενάκη, τον οποίο κάλεσε μάλιστα, να αποπέμψει. Ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε ότι έχει οτιδήποτε από τη siemens, ενώ επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Τσίπρα καταλογίζοντάς του ότι ψεύδεται.

Αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Τσίπρας: «Γιατί δεν είπατε αλήθειες για τη Siemens και το θέμα του Αυγενάκη». Υποστήριξε ότι ο γραμματέας της ΝΔ «συναγελάζεται και προστατεύει άτομα του κοινού ποινικού δικαίου» και πρόσθεσε: «Η υπόθεση αυτή δεν ξεκίνησε από το παρακράτος όπως είπατε. Θα κάνετε μηνύσεις στην εφημερίδα που το αποκάλυψε, θα κάνετε και στον εισαγγελέα; Σε λίγο θα μηνύσετε και τη δικογραφία». Υπενθύμισε ότι η έρευνα ξεκίνησε από την παρακολούθηση κακοποιού με εισαγγελική παραγγελία. «Λέτε ότι ο Καμμένος μιλούσε με κατάδικο και ζητάτε να πάει στη δικαιοσύνη, οπότε θα μπορούσα να πω το ίδιο, αλλά το θέμα δεν είναι ότι συνομιλούσε αλλά τι έλεγε».

Στο σημείο αυτό ο κ. Αυγενάκης σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει. «Κάτσε κάτω», ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρενέβη υπενθυμίζοντας στο γραμματέα της ΝΔ ότι οι παρεμβάσεις του εκτός μικροφώνου δεν καταγράφονται.

«Γιατί ο Μητσοτάκης παρέχει στο γραμματέα αυτή τη στήριξη; Τον κρατάει ο κ. Αυγενάκης;» αναρωτήθηκε μάλιστα ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε και στον Π. Μαυρίκο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε για τρίτη φορά το λόγο επί προσωπικού. «Δεν πήρα κανένα δώρο από τη Siemens. Είναι ψέμα και σας παρακαλώ να μην το ξαναπείτε», είπε και πρόσθεσε ότι αναφέρθηκε σε παρακράτος γιατί είναι περίεργο να διαρρέουν τέτοιες πληροφορίες σε μία συγκεκριμένη εφημερίδα. Επισήμανε τον κίνδυνο οι πολίτες να φοβούνται ότι πάντα τους ακούει κάποιος για να διαρρεύσει συνομιλίες σε μία εφημερίδα. «Ο Σκλαβούνης δεν είναι σύμβουλος μου. Και η κατηγορία αυτή δεν έχει αποδειχθεί ακόμη. Σπιλώνετε ανθρώπους. Αυτά που μου λέτε για τον κ. Μαυρίκο δεν τα γνωρίζω και δε με αφορούν. Να ρωτήσετε τον κ. Παππά για τα τιμολόγια που έκοβε στον κ.Δαβάκη».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στην υπόθεση Αυγενάκη οι παρακολουθήσεις έγιναν με εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο έρευνας για δράση κακοποιών, που έτυχε να αποδειχθεί ότι συνομιλούσαν με το γραμματέα της ΝΔ.

https://www.youtube.com/watch?v=cU-wWmCHhNM

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση