HomeHL-9Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίζεται η δίκη για το διπλό φονικό

Τα τραγικά γεγονότα αναβιώνουν μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η δίκη για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία το καλοκαίρι του 2012. Η ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – όπως κάθε φορά – για τον φόβο των αντεκδικήσεων, ενώ το αυξημένο ενδιαφέρον θα γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα από κατοίκους του χωριού και συγγενείς θυμάτων και θυτών.

Οι συνεδριάσεις γίνονται πάντα σε κλίμα έντασης, αψιμαχιών και αντιπαραθέσεων μεταξύ των διαδίκων καθώς στην παρούσα φάση βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των μαρτυρικών καταθέσεων.

Κάτοικοι του Προφήτη Ηλία, συγγενείς των θυμάτων και άνθρωποι που βρέθηκαν μπροστά στο μακελειό στην πλατεία του χωριού, καταθέτουν ενώπιον δικαστών και ενόρκων τα όσα είδαν, άκουσαν ή και έζησαν.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως γνωστόν βρίσκονται ο κρεοπώλης που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία των δύο συγχωριανών του αλλά και ο αδελφός του που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να σκοτώσει τον πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, Γιάννη.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 26 Οκτωβρίου οπότε και είχαν καταθέσει τις μαρτυρίες τους κάτοικοι του Προφήτη Ηλία που βρέθηκαν πολύ κοντά στην πλατεία του φονικού, είτε άκουσαν τους πυροβολισμούς και έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση