HomeHL-WorldΤρομοκρατία στο Μανχάταν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Τρομοκρατία στο Μανχάταν: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Με ανάρτηση στην ηλεκτρονική εφημερίδα Αλ Νάμπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν από την οποία έχασαν τη ζωή τους 8 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 15 ανέλαβε την Παρασκευή το Ισλαμικό Κράτος.

Σε ανάρτησή στην εβδομαδιαία ηλεκτρονική εφημερίδα Αλ Νάμπα που αποτελεί όργανο προπαγάνδας των τζιχαντιστών αναφέρεται ότι ο 29χρονος Ουζμπέκος Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ «είναι στρατιώτης του χαλιφάτου».

Ωστόσο, όπως σημειώνεται από το πρακτορείο Reuters, στην ανάρτηση δεν παρατίθεται κάποιο στοιχείο για να στηρίξει αυτόν τον ισχυρισμό.

manhattan-tromokratia3

Πάντως στο φορτηγάκι του τρόμου με το οποίο ο Σαΐποφ παρέσυρε και σκότωσε 8 ποδηλάτες είχαν βρεθεί φωτογραφίες με σημαίες του ISIS και χειρόγραφο σημείωμα -γραμμένο στα αγγλικά- στο οποίο έγραφε πως έκανε την επίθεση για λογαριασμό του «Ισλαμικού Κράτους». Παράλληλα αυτόπτες μάρτυρες έχουν δηλώσει ότι όταν ο Ουζμπέκος βγήκε από το αυτοκίνητο φορτηγάκι «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

manhattan-tromokratia2

Εξάλλου και ο ίδιος στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε τραυματισμένος στην κοιλιά από τα πυρά αστυνομικού που τον ακινητοποίησε λίγο μετά το μακελειό, ο 29χρονος τρομοκράτης ζήτησε να κρεμαστεί έξω από το δωμάτιο του η μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους.

Η κίνησή του αυτή, μάλιστα, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ζήτησε – μέσω Twitter – να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση