HomeΚΟΣΜΟΣΤην έκδοση του αδελφού του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ζητά το Λονδίνο

Την έκδοση του αδελφού του δράστη της επίθεσης στο Μάντσεστερ ζητά το Λονδίνο

Έχει συλληφθεί και ο πατέρας τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αίτημα να εκδώσει τον αδελφό του δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μάντσεστερ έχει υποβάλλει στη Λιβύη η βρετανική αστυνομία.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας Σάλμαν Αμπέντι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μετά το τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ. Μεταξύ των 22 νεκρών είναι και επτά παιδιά, ενώ περισσότεροι από εκατό άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων δύο εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Ο Αμπέντι, ένας 22χρονος Βρετανός λιβυκής καταγωγής, είχε μεταβεί στη χώρα καταγωγής του πριν εξαπολύσει την επίθεση αυτή.

Η αστυνομία του Γκραντ Μάντσεστερ ανακοίνωσε χθες ότι έχει πλέον αρκετά στοιχεία για να ζητήσει και να λάβει ένταλμα σύλληψης εναντίον του αδελφού του, του Χάσεμ Αμπέντι όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Χάσεμ Αμπέντι κρατείται αυτή τη στιγμή στη Λιβύη και η εισαγγελία ζήτησε την έκδοσή του», επεσήμανε ο Ρας Τζάκσον, διοικητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Μετά την επίθεση μια φωτογραφία του Χάσεμ Αμπέντι που τραβήχτηκε μετά τη σύλληψή του αναρτήθηκε στο Facebook από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Λιβύης.

«Ο πατέρας Ραμαντάν Αμπέντι έχει επίσης συλληφθεί», επιβεβαίωσε από την πλευρά του ο Άχμεντ μπιν Σάλεμ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας της Λιβύης.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ δεν διευκρίνισε αν οι δύο άνδρες παραμένουν υπό κράτηση μετά τη σύλληψή τους τον Μάιο ή αν αφέθηκαν ελεύθεροι και συνελήφθησαν ξανά.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση