HomeΕΛΛΑΔΑΣυμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ

Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας από το ΠΑΜΕ

Το πρωί της Πέμπτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας, πραγματοποιούν αυτή την ώρα, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Με συνθήματα όπως «Όλοι στον αγώνα ξεσηκωμός στα μέτρα της κυβέρνησης κανείς συμβιβασμός», «751 κατώτερο μισθό, καμία αμοιβή κάτω από αυτό», «Όπλο των εργατών η απεργία δεν το παραδίδουμε στην εργοδοσία», «Δισ. ευρώ για εξοπλισμούς, μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς», «Κανείς συμβιβασμός με τις περικοπές, αυξήσεις στις συντάξεις, συμβάσεις κλαδικές», «Κάθε αξιολόγηση τσακίζει τη ζωή μας οργάνωση κι αγώνας η απάντησή μας», «Ψίχουλα μοιράζετε στο λαό, τα κέρδη εξασφαλίζετε στο κεφάλαιο», «Συλλογικές συμβάσεις, αυξήσεις των μισθών αυτή ‘ναι η απάντηση των εργατών», τα μέλη των συνδικάτων και των σωματείων καλούν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη, ενώ το πανό που κρατούν μπροστά στην είσοδο καταγράφει τα αιτήματα: «Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 Ευρώ, αυξήσεις στους μισθούς, κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα, απαγόρευση πλειστηριασμών και κατασχέσεων».

Στις 12μμ θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου των σωματείων, στο Υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ τονίζει: «Tην ίδια στιγμή που η κυβέρνηση με επικοινωνιακές φιέστες προσπαθεί να κρύψει τα νέα μέτρα που θα φέρει άμεσα τις επόμενες μέρες και περιλαμβάνονται στο «πακέτο» της «δίκαιης ανάπτυξης», της 3ης «αξιολόγησης» αλλά και του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018, το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, της νεολαίας, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων να αντιτάξουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού, να συμβάλουν στην άνοδο των αγώνων για την αντεπίθεση.

Όλες και όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 9 Νοέμβρη σε όλες τις πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα!».

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

protothema.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση