HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤράπεζα της Αγγλίας: Την ημέρα του Brexit θα χαθούν 10.000 θέσεις εργασίας στο Σίτι

Τράπεζα της Αγγλίας: Την ημέρα του Brexit θα χαθούν 10.000 θέσεις εργασίας στο Σίτι

Μεγάλη Βρετανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποίησε ότι την ημέρα που θα ανακοινωθεί και επισήμως το Brexit, η έξοδος δηλαδή της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε., θα χαθούν 10.000 θέσεις εργασίας από το Σίτι του Λονδίνου.

Ο Σαμ Γουντς, υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, μιλώντας στην υποεπιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων, έκανε λόγο για απώλεια 75.000 θέσεων εργασίας από την χρηματοοικονομική πρωτεύουσα της Ευρώπης, «μακροπρόθεσμα».

Οι εκτιμήσεις του υποδιοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας βασίζονται στις αναφορές 400 τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών με έδρα το Σίτι του Λονδίνου, οι οποίες απέστειλαν, έπειτα από αίτημα της Τράπεζας της Αγγλίας, πληροφορίες για τα σχέδιά τους, σε περίπτωση σκληρού Brexit.

Οι αναφορές του κ. Γουντς, έρχονται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση του Άντριου Μπέιλι, επίσης μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Αγγλίας, ότι υφίσταται κίνδυνος μη αναστρέψιμης κατάστασης σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες θα αρχίσουν να μεταφέρουν μέρος τους προσωπικού τους και των δραστηριοτήτων τους σε πόλεις της Ε.Ε.

Η Goldman Sachs έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, ενοικιάζοντας οκτώ ορόφους σε ένα υπό κατασκευή κτήριο 37 ορόφων στην Φρανκφούρτη. Ενισχύοντας τις ανησυχίες για το κόστος που θα επιφέρει στο Σίτι, η έξοδος της χώρας από την Ε.Ε. ο Λόιντ Μπλακφάιν, διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας που απασχολεί 6.000 υπαλλήλους στο Λονδίνο, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, στις 19 Οκτωβρίου: «Μόλις έφυγα από την Φρανκφούρτη. Καλές συναντήσεις. Καλός καιρός. Πραγματικά το απόλαυσα. Ωραία, επειδή θα περνάω πολύ περισσότερο καιρό εδώ. #Brexit»

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση