HomeΕΛΛΑΔΑΣυνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την ανέλκυση του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Νέες ανακοινώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζονται οι απαραίτητες διαδικασίες προετοιμασίας και ενεργοποίησης του απαραίτητου εξοπλισμού για την ανέλκυση του ναυαγίου του δεξαμενόπλοιου »ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», που βρίσκεται βυθισμένο νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό, ανακοίνωσε σήμερα το συντονιστικό όργανο του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ ανέφερε ότι ολοκληρώνεται ο καθαρισμός των παραλιών σε Άλιμο και Ελληνικό.

Σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο του υπουργείου Ναυτιλίας, στη Σαλαμίνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή του όρμου Σεληνίων- Λιμνιώνα- Κυνόσουρας- Αγίου Νικολάου- Θεατράκι συνεχίστηκαν οι εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών και των βράχων από 136 άτομα συνολικά, μέλη ιδιωτικών συνεργείων, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα. Επίσης στο Θεατράκι και στο Λιμνιώνα εκτελέστηκαν και εργασίες καθαρισμού του βυθού από συνολικά οκτώ δύτες.

Η κατάσταση στην εν λόγω περιοχή παρουσιάζει καθημερινή βελτίωση, ενώ διενεργούνται τακτικές περιπολίες για έλεγχο των ακτών.

Στις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών, εκτός των περιοχών του Ιππόκαμπου και του Αγίου Αλεξάνδρου, όπου συνεχίζονται εντατικά οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Στην ελεύθερη παραλία του Ελληνικού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών.

Αναφορικά με την περιοχή της Γλυφάδας, έχουν ολοκληρωθεί στις μαρίνες οι εργασίες καθαρισμού των βράχων και των ακτών με μηχανικά μέσα από άτομα της αναδόχου εταιρείας, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού των ακτών στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας» πλησίον της περιοχής του ΠΙΚΠΑ, όπου η κατάσταση παρουσιάζεται καθημερινά βελτιωμένη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση