HomeHL-9Αναβλήθηκε η δίκη για την κλοπή του πετρελαίου από το ΠΑΓΝΗ

Αναβλήθηκε η δίκη για την κλοπή του πετρελαίου από το ΠΑΓΝΗ

Στο εδώλιο 16 άτομα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναβλήθηκε για τις 10 Ιανουαρίου του 2018 η εκδίκαση της υπόθεσης της κλοπής του πετρελαίου από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, αλλά λόγω της αποχής των δικηγόρων ως ένδειξη πένθους για τον ξαφνικό χαμό του δικαστικού υπαλλήλου Νίκου Πατσάκη, πήρε αναβολή.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 16 άτομα, στα οποία το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 10 ετών στον καθένα με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ τους είχε επιβληθεί και η στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται υπάλληλοι του νοσοκομείου, που εργάζονταν στο τομέα της θέρμανσης, αλλά και οδηγοί βυτιοφόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατηγορούνταν ότι παρακρατούσαν για προσωπικό τους όφελος μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, που προορίζονταν για τις ανάγκες του νοσοκομείου, προκειμένου να τις πουλήσουν, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Σύμφωνα με τους τότε υπολογισμούς, οι ποσότητες πετρελαίου που είχαν παρακρατηθεί ήταν τεράστιες, ενώ η οικονομική ζημία, που επέφεραν, ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση