HomeΚΡΗΤΗΣτις 16 Δεκεμβρίου οι εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Στις 16 Δεκεμβρίου οι εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Δείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου σχετικά με την προκήρυξη των εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Δεκεμβρίου 2017 ανακοινώνει ότι:

  1. Ως ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων ορίζονται το Σάββατο 16-12-2017 και η Κυριακή 17-12-2017.
  2. Το χρονικό διάστημα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά από την Πέμπτη 26-10-2017 και διαρκεί έως και τη Δευτέρα 06-11-2017.
  3. Σε αυτή την εξεταστική περίοδο θα εξετασθούν σε ενιαία διαβαθμισμένη εξέταση τα επίπεδα Β (Β1-Β2)  στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική και Γ (Γ1-Γ2) στις γλώσσες Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, ενώ η Τουρκική θα εξεταστεί σε επίπεδο Γ1. Εξεταστικά κέντρα για την εξέταση του διαβαθμισμένου επιπέδου Γ  (Γ1-Γ2) θα λειτουργήσουν μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές,  ως εξής:

Διαβαθμισμένη εξέταση επιπέδου Γ (Γ1-Γ2)

ΑΓΓΛΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο-Πάτρα-Λάρισα

ΓΑΛΛΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο-Πάτρα

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο-Λάρισα

ΙΤΑΛΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα-Ηράκλειο-Λάρισα

ΙΣΠΑΝΙΚΗ: Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Η εξέταση του επιπέδου Β (Β1-Β2) της Τουρκικής γλώσσας θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Έβρο, Ροδόπη, Λέσβο και Ρόδο, ενώ  το επίπεδο Γ1 της Τουρκικής γλώσσας θα πραγματοποιηθεί μόνο σε Αθήνα- Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.

Η οριστικοποίηση των αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (ΚΠγ) θα πραγματοποιείται στα Γραφεία της Δ/νσης Δευτ/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου στην οδό Μονοφατσίου 8 (4ος όροφος) από την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και τη Δευτέρα 06 Νοεμβρίου 2017 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε έγκαιρα να ολοκληρώσουν την απαιτούμενη διαδικασία εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών για κάθε στάδιο.

Δείτε εδώ τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

Δείτε το πρόγραμμα των εξετάσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση