HomeHL-WorldΗ Βρετανία επιταχύνει τις προετοιμασίες της για το Brexit

Η Βρετανία επιταχύνει τις προετοιμασίες της για το Brexit

Η Μέι έχει δεχθεί κριτική ότι κωλυσιεργεί στην προετοιμασία για το σενάριο «καμίας συμφωνίας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιταχύνει η Βρετανία τις προετοιμασίες για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προσλαμβάνοντας χιλιάδες περισσότερους εργαζομένους προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα είναι σε λειτουργία οι συνοριακοί σταθμοί και τα συστήματα και σε ισχύ η σχετική νομοθεσία την πρώτη κιόλας ημέρα του Brexit, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η Μέι έχει δεχθεί κριτική από τους υπέρμαχους του Brexit ότι κωλυσιεργεί στην προετοιμασία για το σενάριο «καμίας συμφωνίας», το οποίο προβλέπει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία για τις μελλοντικές της σχέσεις.

«Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, είναι κρίσιμης σημασίας να προχωρούμε με τις δικές μας, εσωτερικές προετοιμασίες ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι τη στιγμή που θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

«Η προετοιμασία έχει επιταχυνθεί σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Τα υπουργεία ετοιμάζουν λεπτομερή εφαρμοστικά σχέδια για το καθένα από τα περίπου 300 προγράμματα που είναι εν εξελίξει».

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η προετοιμασία που γίνεται περιλαμβάνει και το ενδεχόμενο μη επίτευξης συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι μεγάλο μέρος της προετοιμασίας «θα χρειαστεί ακόμα και στο προτιμώμενο σενάριο μια τολμηρής και φιλόδοξης συμφωνίας – για παράδειγμα στην εφαρμογή κάποιων από τις προτεινόμενες συνοριακές ρυθμίσεις».

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη δημιουργεί σχεδόν 3.000 νέες θέσεις για το Brexit και οι τελωνειακές και φορολογικές αρχές της Βρετανίας θα αποκτήσουν επιπλέον 3.000-5.000 εργαζομένους τον επόμενο χρόνο. Η κυβέρνηση έχει επίσης δεσμευθεί να διαθέσει 500 εκατ. λίρες (660,45 εκατ. δολάρια).

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση