HomeΚΡΗΤΗΕπιτυχημένη η ημερίδα για τα ευρωπαϊκά εργαλεία και την ανάπτυξη

Επιτυχημένη η ημερίδα για τα ευρωπαϊκά εργαλεία και την ανάπτυξη

Διοργανώθηκε από το Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης με Θέμα: «Ευρωπαϊκά Εργαλεία για Καινοτομία & Ανάπτυξη: Η Επόμενη Ημέρα», που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Σκοπός της ημερίδας που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct ήταν η ενημέρωση των πολιτών καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, για το επενδυτικό σχέδιο της Ευρώπης στους τομείς της απασχόλησης και της ανάπτυξης.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές: ο Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών & Διεθνών θεμάτων της Περιφέρειας, ο Δρ. Γιώργος Τσεκούρας, Αναπληρωτής Καθηγητής και  Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου CENTRIM (Centre of Research for Change, Entrepreneurship and Innovation Management) του Πανεπιστημίου του Brighton της Μεγάλης Βρετανίας, η Χρυσή Δασκαλάκη, Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης, η Τατιάνα Δερμάτη, Στέλεχος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ο Νικόλαος Μυρτάκης, Πρόεδρος Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Οι ομιλητές παρουσίασαν εναλλακτικές και συμπληρωματικές δυνατότητες που παρέχονται από διάφορα χρηματοδοτικά μέσα και τις πολιτικές που αναπτύσσουν θεσμοί και φορείς, που έχουν ως στόχο, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, να στηρίξουν με στοχευμένους πόρους και χρηματοδοτική ρευστότητα το παραγωγικό δυναμικό της χώρας.

Επίσης παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες με τις οποίες οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση καθώς και οι βασικοί τομείς στόχευσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, σε σχέση με την  ενέργεια τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, την καινοτομία, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το περιβάλλον κ.α., μέσω της στήριξης ενδιάμεσων χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Επιπρόσθετα αναλύθηκαν οι δυνατότητες για την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων σε σχέση με τους στόχους της Περιφέρειας Κρήτης και το Σχεδιασμό της, για:  τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, δίνοντας κίνητρα και δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες για τους επιχειρηματίες και ειδικά για τους νέους, που είναι πρόθυμοι να παράγουν, έτσι ώστε να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχειρήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση