HomeΚΟΣΜΟΣΛευκός Οίκος: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για αθέμιτη σύμπραξη Τραμπ και Ρωσίας

Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για αθέμιτη σύμπραξη Τραμπ και Ρωσίας

«Οι παραπομπές πρώην συμβούλων δεν έχουν σχέση με τον πρόεδρο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι παραπομπές δύο πρώην συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο ή την προεκλογική εκστρατεία του και δεν αποδεικνύουν κάποια αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του επιτελείου του και της Ρωσίας, υποστήριξε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Η σημερινή ανακοίνωση δεν έχει καμία σχέση με τον πρόεδρο, δεν έχει καμία σχέση με την (προεκλογική) εκστρατεία του προέδρου ή με τη δραστηριότητά της» είπε η Σάρα Σάντερς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Το δηλώνουμε αυτό από την πρώτη ημέρα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ του Τραμπ και της Ρωσίας και τίποτα στη σημερινή παραπομπή δεν το άλλαξε όλο αυτό», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο ρόλος του δικηγόρου Τζορτζ Παπαδόπουλος στην προεκλογική εκστρατεία ήταν «εξαιρετικά περιορισμένος» καθώς κατείχε μόνο μια «θέση εθελοντή». Όπως ανέφερε, όποια δράση και αν ανέλαβε ο Παπαδόπουλος, ο οποίος ομολόγησε ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στο FBI, το έκανε με δική του πρωτοβουλία.

Η Σάντερς διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ «δεν έχει καμία πρόθεση» να αμφισβητήσει τον ειδικό εισαγγελέα και πρώην διευθυντή του FBI Ρόμπερ Μιούλερ ο οποίος απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος των πρώην συμβούλων του. «Δεν έχει καμία πρόθεση ή σχέδιο αλλαγών σε ό,τι αφορά τον ειδικό εισαγγελέα», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, υπάρχουν «ενδείξεις» ότι η έρευνα που διεξάγει ο Μιούλερ θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Η Σάντερς αρνήθηκε πάντως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να απονεμηθεί χάρη στους πρώην συνεργάτες του προέδρου.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση