HomeHL-9Συζήτησαν για τη διαχείριση των οδοντιατρικών αποβλήτων

Συζήτησαν για τη διαχείριση των οδοντιατρικών αποβλήτων

Ο ΕΣΔΑΚ με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών και την ανάπτυξη κοινής προσπάθεια για την αποτελεσματική διαχείριση των οδοντιατρικών αποβλήτων είχε ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) Χάρης Μαμουλάκης με τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Σταμάτη Χαρίτο.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε επίσης ο Αντιπρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννης Σμπώκος, το μέλος του Δ.Σ. και της Επιτροπής Διαχείρισης Οδοντιατρικών Αποβλήτων Πόπη Συντιχάκη, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας, η χωροθέτηση ειδικών κάδων συλλογής, η ενημέρωση και η μεθοδολογία που μπορεί να ακολουθηθεί για την ορθή επεξεργασία των συγκεκριμένων αποβλήτων.

Έρχεται δε σε συνέχεια της συνεργασίας του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, με στόχο τον συντονισμό όλως των εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματική διαχείριση του συνόλου των αστικών ιατρικών αποβλήτων.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. και Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης & Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης: «Αναπτύσσουμε ακόμα περισσότερο το μοντέλο διαλογής στην πηγή, που στην προκειμένη περίπτωση αφορά και ένα νέο ρεύμα αποβλήτων. Σε αυτή τη φάση ξεκινάμε πιλοτικά από την πόλη του Ηρακλείου με σκοπό να επεκταθεί το πρόγραμμα σε όλους τους Δήμους – μέλη μας, με τις αντίστοιχες συνεργασίες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης του Οδοντιατρικού Συλλόγου για την ευαισθησία τους, όπως επίσης και όλα τα μέλη του Συλλόγου που είμαι βέβαιος ότι ανταποκριθούν με θέρμη στο νέο αυτό πρόγραμμα που μόνο οφέλη θα φέρει για την πόλη μας και το περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Σταμάτης Χαρίτος δήλωσε: «Είναι μια πρόταση την οποία κι εμείς ως Οδοντιατρικός Σύλλογος έχουμε καταθέσει εδώ και αρκετά χρόνια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που οδεύει προς υλοποίηση. Μια ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση, η οποία με την ανταπόκριση των μελών μας και την τεχνογνωσία του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., μπορεί να αναπτυχθεί αποτελεσματικά και να φέρει σημαντικά οφέλη για όλους μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση