HomeΚΟΣΜΟΣΓυναίκα από το Πακιστάν αποκαλύπτει πώς είναι να είσαι μουσουλμάνα και λεσβία

Γυναίκα από το Πακιστάν αποκαλύπτει πώς είναι να είσαι μουσουλμάνα και λεσβία

«Αν κάποιος θέλει να με σκοτώσει, να πει το γιατί» τονίζει

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ονομάζεται Zayna. Είναι 40 χρόνων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Πακιστάν. Στο θρήσκευμα είναι μουσουλμάνα. Μέχρι εδώ όλα καλά. Διότι από το σημείο αυτό και έπειτα, ξεκινά το μεγάλο της δράμα. Το σώμα της και ιδιαίτερα η ψυχή της, είναι γεμάτα από σημάδια. Ουλές πραγματικές, που έχουν ήδη στιγματίσει την ίδια και το περιβάλλον της για το υπόλοιπο της ζωής της. Η Zayna κατάφερε να διαφύγει στο Ηνωμένο Βασίλειο και να περιγράψει το δράμα της. Το μεγάλο της έγκλημα; Είναι λεσβία! Η 40χρονη γυναίκα περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο το πώς είναι να είσαι λεσβία και μουσουλμάνα…

Τρεις «λέξεις». Σωματική βία, απειλές θανάτου και καθολική απόρριψη. Η γυναίκα από το Πακιστάν αρνήθηκε να κρύψει τη σεξουαλική της προτίμηση. Ήθελε να ζήσει ελεύθερα, αν και δηλώνει όντως μουσουλμάνα. Η Zayna βίωσε κάθε λογής βία σε όλα τα επίπεδα. Αποβλήθηκε από το Πανεπιστήμιο καθώς φοιτούσε για το PhD της, διότι χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνη».

Στο Ισλαμικό Σχολείο την απείλησαν ότι αν δεν φύγει, θα την καταγγείλουν στην αστυνομία και θα έχει συνέπειες. Παρόλα αυτά, κατά την αποφοίτησή της δήλωσε ότι η σεξουαλική της ταυτότητα και η θρησκεία της είναι εξίσου σημαντικές για την ίδια.

«Γεννήθηκα μουσουλμάνα και θέλω να πεθάνω μουσουλμάνα. Αλλά αν κάποιος θέλει να με σκοτώσει, να πει το γιατί. Μόνο επειδή είμαι λεσβία; Είμαι ένα γενναίο άτομο. Πολλοί άλλοι άνθρωποι, ωστόσο, δεν έχουν το δικό μου κουράγιο. Συνειδητοποίησα ότι πρέπει να βγω και να μιλήσω δημοσίως για την ιστορία μου», τόνισε η 40χρονη Zayna, η οποία γεννήθηκε στο Καράτσι του Πακιστάν και ήταν το μοναχοπαίδι των μουσουλμάνων γονιών της. Όπως δήλωσε, συμπεριφερόταν περισσότερο σαν αγόρι και διαπίστωσε ότι είναι ομοφυλόφιλη όταν έκλεισε τα 13 της χρόνια.

Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τον πατέρα της. Όταν την είδε να κάθεται με ένα άλλο κορίτσι, την έσυρε και τη χτύπησε άσχημα, λέγοντας πως θα έπρεπε να κάνει παρέα με αγόρια. «Ο πατέρας μου ήθελε να με σκοτώσει και με χτύπησε πολύ άγρια. Τότε ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ανασφάλεια μέσα στο ίδιο μου το σπίτι. Ακόμα έχω πόνους στην πλάτη μου και γι’ αυτό δεν περπατώ εντελώς όρθια», δήλωσε η 40χρονη γυναίκα, ξεκινώντας τη διήγηση του προσωπικού της μαρτυρίου.

Ο πατέρας της δεν πρόλαβε να τη σκοτώσει, καθώς πέθανε όταν η ίδια ήταν σε ηλικία 20 ετών. Αφιέρωσε τα επόμενα χρόνια της προσφέροντας τη βοήθειά της στην άρρωστη μητέρα της. Ενδιάμεσα έγινε δασκάλα. Στο σχολείο που διορίστηκε, γνώρισε μία συνάδελφό της, με την οποία σύναψε σχέση. Όταν έγινε γνωστή η σχέση τους, τις απείλησαν ότι θα τις αναφέρουν στην αστυνομία ως πόρνες. Παράλληλα τότε φοιτούσε για το PhD της στη Χημεία. Αναγκάστηκε να τα παρατήσει.

Στο Πακιστάν προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για άτομα που συνάπτουν σχέσεις με άλλα άτομα του ίδιου φύλου. Η Zayna κατάφερε να διαφύγει στο Ηνωμένο Βασίλειο και να ξεκινήσει μία νέα ζωή, σπουδάζοντας μάναντζμεντ, ενώ ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα για τα δικαιώματα των gay.

Πλέον, όπως δήλωσε και η ίδια, αισθάνεται ήρεμη, ασφαλής και ελεύθερη να συνάψει σεξουαλικές σχέσεις με άλλες γυναίκες, κάνοντας εκείνη την επιλογή.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση