HomeHL-WorldΣτικάκι με απόρρητες πληροφορίες αναστατώνει το αεροδρόμιο Χίθροου

Στικάκι με απόρρητες πληροφορίες αναστατώνει το αεροδρόμιο Χίθροου

Βρέθηκε στον δρόμο, σε εξέλιξη οι έρευνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου έρευνα, μετά τον εντοπισμό μιας συσκευής αποθήκευσης USB, η οποία περιείχε απόρρητες πληροφορίες, όπως το ακριβές δρομολόγιο που ακολουθεί η Βασίλισσα, όταν πηγαίνει στο αεροδρόμιο.

Συνολικά, όπως μεταδίδει το Sky News επικαλούμενο δημοσίευμα της Sunday Mirror, το στικάκι περιείχε 76 φακέλους με χάρτες, βίντεο και έγγραφα. Δεν ήταν ωστόσο κρυπογραφημένοι ούτε απαιτούσαν τη χρήση ειδικού κωδικού για να ανοιχτούν.

Η εφημερίδα τονίζει πως περιείχαν λεπτομερείς πληροφορίες για την είσοδο σε απαγορευμένα τμήματα του αεροδρομίου, τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, τούνελ και έξοδοι κινδύνου που συνδέονται με το Heathrow Express και το πρόγραμμα περιπολιών κατά πιθανής τρομοκρατικής απειλής.

Περιείχε επίσης πληροφορίες για τις διαδρομές που ακολουθούν υπουργοί και ξένοι αξιωματούχοι καθώς και λεπτομέρειες για τα συστήματα που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του αεροδρομίου και της περιμέτρου του.

Το στικάκι βρέθηκε στον δρόμο από έναν άνδρα που το παρέδωσε στη Mirror, η οποία με τη σειρά της το παρέδωσε στις υπηρεσίες ασφαλείας του Χίθροου.

«Αναθεωρήσαμε όλα τα σχέδια ασφαλείας και είμαστε βέβαιοι πως το Χίθροου παραμένει ασφαλές» δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου στο Sky News. «Ξεκινήσαμε και εσωτερική έρευνα για να δούμε πώς συνέβη κάτι τέτοιο και να αποτρέψουμε επανάληψη του περιστατικού στο μέλλον».

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση