HomeHL-TOPΣτους δρόμους μαθητές και εκπαιδευτικοί

Στους δρόμους μαθητές και εκπαιδευτικοί

Ημέρα κινητοποιήσεων η Δευτέρα για τα προβλήματα στα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται εκπαιδευτικοί και μαθητές για τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, τα οποία παραμένουν παρά το γεγονός ότι έχει περάσει ενάμιση μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους.

Αύριο Δευτέρα δάσκαλοι και καθηγητές στο Ηράκλειο διοργανώνουν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Την κινητοποίηση διοργανώνουν η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος». Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας που έχει προκηρυχθεί από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, ενώ η προσυγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας έχι οριστεί για τις 11:30 το πρωί. Στην ίδια κινητοποίηση συμμετέχουν εκπρόσωποι του γονεϊκού κινήματος στο Ηράκλειο καθώς και μαθητές.

Τα αιτήματα των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών αφορούν στα εξής:

  • 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή
  • Μόνιμους Διορισμούς στη Γενική και Ειδική Αγωγή
  • Σταθερό Δάσκαλο για τα ολοήμερα τμήματα
  • Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα.
  • Εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής.
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών που υπάρχουν ακόμη στη Γενική Αγωγή και στις δομές της Ειδικής Αγωγής.

Ανάλογες κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο

Σε ανάλογες κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί και στο Ρέθυμνο. Στην συγκέντρωση και την πορεία διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι θα συμμετάσχουν και οι μαθητές του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου που διαμαρτύρονται για τα οξυμένα προβλήματα της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η προσυγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί έξω από το Δημαρχείο Ρεθύμνου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση