HomeHL-9Τι λέει το Μαξίμου για την υπόθεση Αυγενάκη

Τι λέει το Μαξίμου για την υπόθεση Αυγενάκη

Προσφεύγει στην δικαιοσύνη ο βουλευτής του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απαντήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ζητάει η κυβέρνηση για δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που εμπλέκει τον Λευτέρη Αυγενάκη σε κυκλώματα με εγκληματική δράση.

Μάλιστα, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στον Πρωθυπουργό, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για ανοχή στη γενικευμένη ανομία, το Μαξίμου τονίζει ότι η σχετική συζήτηση στη Βουλή θα είναι μια ευκαιρία να διαφωτίσει όλους τους Έλληνες και να «απαντήσει στα ερωτήματα που εγείρουν οι αποκαλύψεις για «εξυπηρετήσεις» ατόμων που εμπλέκονται σε εκβιασμούς, λαθρεμπόριο χρυσού, απαγωγές, εμπόριο όπλων, απειλές κατά δημοσιογράφων, κλπ».

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, οι αποκαλύψεις στην εφημερίδα για τη δράση του κ, Αυγενάκη καθιστούν την ερώτηση άκρως επίκαιρη.

«Από τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη δεν περιμέναμε τίποτε περισσότερο από καταγγελίες για συκοφαντίες και παρακράτος. Από τον κ. Μητσοτάκη περιμένουμε πειστικές απαντήσεις. Διαφορετικά θα αποδειχτεί ότι η ανοχή στην ανομία, και η ανομία της ανοχής, ανθίζουν πολύ κοντά του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα, εξηγήσεις για το ίδιο δημοσίευμα ζήτησε από τον κ. Αυγενάκη αλλά και από τον πρόεδρο της Ν.Δ. ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα Documento σχετικά με τις διασυνδέσεις του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, με πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε εγκληματικά κυκλώματα, προκαλούν κυριολεκτικά σοκ», τόνισε και πρόσθεσε: «Αναμένουμε από τον Λ. Αυγενάκη αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος τον τελευταίο καιρό εμφανίζεται να ανησυχεί για τη δήθεν ανομία που επικρατεί, τις απαραίτητες εξηγήσεις».

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Λ. Αυγενάκης

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας προανήγγειλε, με μια λακωνική δήλωσή του, προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Το παρακράτος Τσίπρα – Καμμένου – Βαξεβάνη θα λάβει την απάντησή του μέσω της Δικαιοσύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση